Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζορτζ Μάικλ: Η πολύπλοκη σχέση του με το «Last Christmas» - Γιατί αντιπαθούσε τη μεγαλύτερη επιτυχία του

Τζορτζ Μάικλ: Η πολύπλοκη σχέση του με το «Last Christmas» – Γιατί αντιπαθούσε τη μεγαλύτερη επιτυχία του

«Ο Τζορτζ, πάνω από όλα, ήθελε πολύ να τον θυμούνται ως μεγάλο τραγουδοποιό. Τον ενοχλούσε που...»

Το «Last Christmas» των Wham είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των Χριστουγέννων. Μαζί με τα «All I want for Christmas is You», «Feliz Navidad», και «Santa Claus is Coming to Town», ακούγεται παντού τις ημέρες των γιορτών, ενώ φέτος έχει την τιμητική του, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στο χριστουγεννιάτικο UK chart.

To τραγούδι έγινε αμέσως επιτυχία όταν πρωτοκυκλοφόρησε, αλλά και πάλιωσε σαν το καλό κρασί, αφού δεν έφτασε στις κορυφές των charts μέχρι το 2021, δηλαδή πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μάικλ.

Ο ίδιος όμως είχε μία πιο περίπλοκη σχέση με το κομμάτι, καθώς τον «έτρωγε» το γεγονός ότι είχε επισκιάσει την υπόλοιπη δουλειά του, όπως αναφέρει η Independent.

Στο «Last Christmas» ο Τζορτζ Μάικλ έγραψε, έκανε την παραγωγή και έπαιξε με μεράκι κάθε όργανο, ενώ την ερμηνεία έκανε ο Άντριου Ρίτζλεϊ.

«Κατά βάθος τον ενοχλούσε που…»

Σε συνέντευξή του, ο μάνατζερ των Wham, Simon Napier-Bell, αποκάλυψε ότι ο αείμνηστος τραγουδιστής πάντα έτρεφε κάποια δυσαρέσκεια για την επιτυχία του τραγουδιού.

«Ήταν πάντα αναστατωμένος από το γεγονός ότι ήξερε πως ήταν το καλύτερο κομμάτι που έγραψε ποτέ», είπε.

Τα streams των θαυμαστών των Wham ανήλθαν σε 13,3 εκατομμύρια φορές τις τελευταίες επτά ημέρες, στον αγώνα για να το αναδείξουν No1 χριστουγεννιάτικο τραγούδι του 2023.

Και πρόσθεσε: «Ο Τζορτζ, πάνω από όλα, ήθελε πολύ να τον θυμούνται ως μεγάλο τραγουδοποιό. Και νομίζω ότι κατά βάθος τον ενοχλούσε που η πιο δημοφιλής δημιουργία του ήταν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι».

Ενώ ο Napier-Bell επαίνεσε το «υπέροχο» τραγούδι, τόνισε ότι δεν είχε αποδειχθεί επικερδές για τον Μάικλ και την περιουσία του.

Όταν κυκλοφόρησε, ο δημιουργός του δήλωσε δημόσια ότι τα κέρδη από τα single του θα δίνονταν ως ανθρωπιστική βοήθεια για τον λιμό στην Αιθιοπία. Ωστόσο, ο Napier-Bell και οι άλλοι διευθυντές του έπρεπε να εξηγήσουν ότι αυτό δεν ήταν δυνατό.

Ενώ κάποιοι έχουν υποστηρίξει ότι ο Μάικλ το έκανε εσκεμμένα για να κάνει τους εκδότες και τις δισκογραφικές εταιρείες «να μοιάζουν με απατεώνες που δεν ήταν φιλανθρωπικοί», ο Napier-Bell το αμφισβητεί: «Δεν νομίζω ότι το έκανε για αυτό. Ήταν λίγο αφελής και δεν το σκέφτηκε καλά».

Στο Νο1 του χριστουγεννιάτικου UK chart

Φέτος, 39 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Last Christmas» βρίσκεται στην κορυφή του επίσημου χριστουγεννιάτικου chart του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα streams των θαυμαστών των Wham ανήλθαν σε 13,3 εκατομμύρια φορές τις τελευταίες επτά ημέρες, στον αγώνα για να το αναδείξουν No1 χριστουγεννιάτικο τραγούδι του 2023.

Το κομμάτι άφησε πίσω το «You’re Christmas to Me» και το «All I Want For Christmas Is You» και κατέκτησε την κορυφή.

«Αποστολή εξετελέσθη» δήλωσε ο Άντριου Ρίτζλεϊ. «Επιτέλους ανέβηκε στο χριστουγεννιάτικο Νο1, που ήταν πάντα ο βασικός στόχος. Ο Τζορτζ (Μάικλ) θα είχε τρελαθεί που έπειτα από τόσα χρόνια επιτέλους φτάσαμε στην κορυφή», πρόσθεσε.

«Έγραψε το Last Christmas με την πρόθεση να είναι χριστουγεννιάτικο Νο1. Ήταν ένας στόχος που έθεσε», είπε επίσης και παραδέχτηκε ότι η απογοήτευση ήταν τεράστια για τους δυο τους, όταν δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή εκείνη τη χρονιά.

Sports in

Oι Πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν» την ΑΕΚ και βλέπουν... κούπα (3-0)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League K19 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024