Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Καρράς: Συγκινημένοι οι κάτοικοι του Κοκκινοχωρίου μιλούν για τη δοτικότητά του

Βασίλης Καρράς: Συγκινημένοι οι κάτοικοι του Κοκκινοχωρίου μιλούν για τη δοτικότητά του

Ο σπουδαίος τραγουδιστής είχε στηρίξει ανώνυμα, πολλούς ανθρώπους, που είχαν ανάγκη, συγχωριανούς του και μη

Με δάκρυα στα μάτια οι συγχωριανοί του Βασίλη Καρρά τον αποχαιρετούν. Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας και εκεί θα ταφεί το μεσημέρι της Τετάρτης (27/12), σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Όλα στους πρόποδες του Παγγαίου έχουν την υπογραφή του. Ο αξέχαστος ερμηνευτής είχε ιδιαίτερη αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα του και την επισκεπτόταν σε κάθε ευκαιρία.

«Βοηθούσε το χωριό και είχε όνειρα για αυτό»

«Τον αγαπούσε πολύ ο κόσμος. Ήταν ψυχούλα», «Είμαστε συγκλονισμένοι. Για εμάς ο Βασίλης ήταν πρώτα απ’ όλα συγχωριανός. Ήταν εδώ συνέχεια, σήμερα θα ήμασταν μαζί», δηλώνουν συγκινημένοι οι συγχωριανοί του στην κάμερα της ΕΡΤ.

Έργα ανάπλασης, κράσπεδα, χώροι αναψυχής, πραγματοποιήθηκαν με τη δική του φροντίδα. Οι συγχωριανοί του θα θυμούνται για πάντα, τον χαμογελαστό Βασίλη, που κάθε φορά ρωτούσε ποιες είναι οι ανάγκες του χωριού και τις ικανοποιούσε με τις δωρεές του.

Η σορός του θα τεθεί αύριο σε λαϊκό προσκύνημα, από τις 10:00 έως τις 13:00, στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη

«Βοηθούσε τους πάντες και όπου υπήρχαν προβλήματα. Βοηθούσε το χωριό και είχε όνειρα για αυτό. Πριν 15 ημέρες ρωτούσε τις ανάγκες του και έλεγε ότι θέλει να κάνει κάποια πράγματα ακόμη», αποκαλύπτουν οι συγχωριανοί του.

Λίγοι όμως γνώριζαν πόσες φορές ο Βασίλης Καρράς, είχε στηρίξει ανώνυμα, πολλούς ανθρώπους, που είχαν ανάγκη, συγχωριανούς και μη.

«Στη Θεσσαλονίκη έκανε πολλές αγαθοεργίες και δεν έλεγε ποτέ τίποτα. Βοηθούσε πολύ οικογένειες με παιδιά. Έστελνε κόσμο στα νοσοκομεία και όσοι ήταν από μακριά τους έδινε χρήματα για να μπορούν να συμπαρασταθούν στα παιδάκια τους», δηλώνουν οι κάτοικοι του Κοκκινοχωρίου.

To ησυχαστήριό του

Στη γενέτειρά του ο Βασίλης Καρράς πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Ο ίδιος είχε δημιουργήσει μία φάρμα, όπου καλλιεργούσε τα δικά του προϊόντα, κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία του να δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο στον τόπο που γεννήθηκε.

Το Κοκκινοχώρι, θα είναι η τελευταία κατοικία του, όπως επιθυμούσε. Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι και επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος «Φλόγα» Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Αύριο, Τρίτη (26/12), η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, από τις 10:00 έως τις 13:00, στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024