Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακριβό μου δέντρο - Το top 10 των πιο πολύτιμων χριστουγεννιάτικων δέντρων

Ακριβό μου δέντρο – Το top 10 των πιο πολύτιμων χριστουγεννιάτικων δέντρων

Υπάρχουν δέκα περιπτώσεις που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να χριστουγεννιάτικα δέντρα να σπάσουν κάθε κατεστημένο και τα… ταμεία

Πανύψηλα, λαμπερά, ιδιαίτερα και κυρίως, πανάκριβα, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν κοσμήσει ξενοδοχεία, οίκους μόδας και μεγάλα εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, ξεχωρίζουν για την αξία τους αλλά και γιατί τολμούν μια ρήξη με την παράδοση.

Στη λίστα του BBC, δεν υπάρχουν παραδοσιακά κλαδιά κωνοφόρων, αλλά σχέδια από δημιουργούς που αγαπούν τη λάμψη, που προτιμούν πολύτιμους λίθους και μέταλλα από φυσικά κλαδιά και βελόνες έλατου.

The Emirates Palace Hotel (11,4 εκατομμύρια δολάρια)

Το Άμπου Ντάμπι, παρά το γεγονός ότι δεν είναι συνώνυμο των Χριστουγέννων, εξέπληξε τον κόσμο, για πρώτη φορά το 2010, παρουσιάζοντας το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην ιστορία. Στεγασμένο στο πολυτελές ξενοδοχείο Emirates Palace, το ίδιο το δέντρο δεν ήταν το ακριβό κομμάτι. Μάλλον, ήταν τα υπερβολικά στολίδια που εκτόξευσαν την αξία στα ύψη. Το δέντρο είναι πλούσια διακοσμημένο με μια σειρά από επιχρυσωμένα στολίδια, και κοσμήματα, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό οπτικό θέαμα. Ο χρυσός είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ξενοδοχείου και εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στο σχέδιο του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το πανύψηλο αριστούργημα στέφεται από ένα αστέρι φτιαγμένο από καθαρό χρυσό και στολισμένο με διαμάντια και πολύτιμα πετράδια, ενισχύοντας σημαντικά την αξία του, μας πληροφορεί το Forbes.

Το ίδιο το δέντρο εκτιμάται σε μόνο 10.000 δολάρια, αλλά τα στολίδια που το κοσμούν ανεβάζουν τη συνολική του αξία σε πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια

Από βραχιόλια και περιδέραια, μέχρι ρολόγια και άλλα ασυνήθιστα ακριβά στολίδια, το δέντρο στολίζεται, μεταξύ άλλων, από μια εκπληκτική σειρά από 181 διαμάντια, μαργαριτάρια, σμαράγδια, ζαφείρια και διάφορους άλλους πολύτιμους λίθους. Το εντυπωσιακό μέγεθός του, που κάποιες χρονιές ξεπερνά τα 13 μέτρα σε ύψος, όχι μόνο συμβάλλει στο μεγαλείο του, αλλά απαιτεί και πληθώρα διακοσμήσεων, αυξάνοντας περαιτέρω το κόστος του.

Τοποθετημένο στο μεγάλο αίθριο του ξενοδοχείου, αυτό το εντυπωσιακά φωτισμένο «δέντρο» προσφέρει στους επισκέπτες μια καθηλωτική και πολυτελή εορταστική εμπειρία, με το εντυπωσιακό σκηνικό του Emirates Palace Hotel να ενισχύει τη χλιδή του δέντρου, καθιστώντας το σύμβολο της υπερβολής και του εορταστικού πνεύματος.

Όπως αναφέρει το BBC, το ίδιο το δέντρο εκτιμάται σε μόνο 10.000 δολάρια, αλλά τα στολίδια που το κοσμούν, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Χανς Όλμπερτς, ανεβάζουν τη συνολική του αξία σε πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με αναφορές, το ξενοδοχείο διαθέτει ασφάλεια 24/7, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αφοσιωμένων φρουρών ασφαλείας που παρακολουθούν στενά το δέντρο.

Ginza Tanaka Disney Gold Christmas Tree (4,2 εκατομμύρια δολάρια)

Η Ginza, στο Τόκιο δεν κατακτά την πρώτη θέση, αλλά η συμπαγής χρυσή δημιουργία της προκαλεί δέος, σύμφωνα με την Economic Times. Με ύψος μόλις 2,4 μέτρα, αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο αξίας 4,27 εκατομμυρίων δολαρίων φέρει 50 χαρακτήρες της Disney φτιαγμένους από καθαρό χρυσό. Με συνολικό βάρος 88 λίβρες, σε 24k, αυτό το δέντρο είναι ένα πραγματικό αριστούργημα και περνά στην ιστορία ως ένα από τα πιο ακριβά χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλο τον κόσμο. Χρειάστηκαν 10 ειδικευμένοι τεχνίτες που εργάζονταν επί δύο μήνες για να ζωντανέψουν αυτόν τον θησαυρό με θέμα την Disney, κάνοντάς το ένα χριστουγεννιάτικο θέαμα όπως κανένα άλλο.

Ginza Tanaka Jewelry Shop – Tabletop Tree (1,95 εκατομμύρια δολάρια)

Η Ginza Tanaka, η διάσημη ιαπωνική εταιρεία κοσμημάτων, φημίζεται για την δεξιοτεχνία της σε αντισυμβατικά αντικείμενα. Το χαρτοφυλάκιό της μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αξιοσημείωτη σειρά δημιουργιών, όπως ένα φόρεμα σχολαστικά συναρμολογημένο από πολύτιμα νομίσματα, ένα μαγιό περίπλοκα υφασμένο από τις ακριβότερες χρυσές κλωστές, ένα ημερολόγιο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από αυτό το ευγενές μέταλλο, ακόμη και ένα ειδώλιο Άγιου Βασίλη.

Ωστόσο, το επιστέγασμα της συλλογής βρίσκεται στην εξαιρετική ποικιλία των χριστουγεννιάτικων δέντρων, το καθένα σχολαστικά κατασκευασμένο από καθαρό χρυσό. Το 2016, η Ginza Tanaka στο Τόκιο, λάνσαρε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο 2,5 μέτρων φτιαγμένο από 42 κιλά καθαρού χρυσού 24 καρατίων επεξεργασμένο σε λεπτά χρυσά σύρματα.

Μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο με διατηρητέα τριαντάφυλλα πολυκαταστήματος Takashimaya (1,8 εκατομμύρια δολάρια)

Το μέγεθος δεν είναι το παν όταν πρόκειται να τραβήξεις την προσοχή. Η Τακασιμάγια της Ιαπωνίας, εμπνευσμένη από την παριζιάνικη μπουτίκ λουλουδιών Claude Quinquaud, δημιούργησε ένα δέντρο 40 εκατοστών στολισμένο με διατηρημένα τριαντάφυλλα, και 400 διαμάντια από την Αυστραλία και την Αφρική σε καθένα απ’ αυτά. Ένα συνοδευτικό μενταγιόν με διαμάντια προσδίδει μια πρόσθετη πινελιά πολυτέλειας σε αυτή τη δημιουργία $1,8 εκατομμυρίων.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον (1 εκατομμύριο δολάρια)

Στην Ουάσιγκτον, συνεχίζεται η παράδοση ενός μεγαλειώδους χριστουγεννιάτικου δέντρου, που χρονολογείται από το 1964. Αυτό το τεράστιο δέντρο, που μερικές φορές ξεπερνά τα 20 μέτρα ύψος, ξαναφυτεύεται ακριβώς μπροστά από τον Λευκό Οίκο, μόλις είναι έτοιμο για τις γιορτές, σύμφωνα με το CNN. Διακοσμημένο με χιλιάδες λαμπτήρες, η υλικοτεχνική υποστήριξη της μεταφοράς αυτού του κωνοφόρου, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ρίζες του παραμένουν ανέπαφες, το καθιστούν ένα θέαμα εκατομμυρίων δολαρίων που τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες περιμένουν με ανυπομονησία. Η τιμή για την τοποθέτηση του δέντρου αυτού αγγίζει τουλάχιστον το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Soo Kee Jewellery Diamond Tree (1 εκατομμύριο δολάρια)

Το 2007, το εμπορικό κέντρο Bugis Junction της Σιγκαπούρης ανέθεσε στο τοπικό κοσμηματοπωλείο Soo Kee να δημιουργήσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο 6 μέτρων, βάρους 3 τόνων, που θα ήταν στολισμένο με 21.798 διαμάντια συνολικού βάρους 913 καρατίων. Με 3.762 κρυστάλλινες χάντρες και 500 λαμπτήρες, αυτή η εκθαμβωτική δημιουργία αποτέλεσε ένα μοναδικό αξιοθέατο. Για την προστασία του ακριβού δέντρου, τέθηκε υπό επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, διασφαλίζοντας ότι κάθε πολύτιμο κόσμημα παραμένει ανέγγιχτο και ασφαλές.

Xριστουγεννιάτικο δέντρο της Swarovski στην Ασία στο Pavilion Kuala Lumpur (700.000 δολάρια)

Το 2015, η Swarovski, σε συνεργασία με το Pavilion Kuala Lumpur, αποκάλυψε το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην Ασία. Σε συνεργασία με τον κορυφαίο εμπορικό προορισμό της Μαλαισίας, στήθηκε ένα μεγαλοπρεπές χριστουγεννιάτικο δέντρο, που στέκεται εντυπωσιακά στα 23 μέτρα. Περιείχε 175.000 διαφανείς κρυστάλλους που κοσμούσαν πάνω από 3.100 κρυστάλλινα νήματα, συνολικής αξίας πάνω από 700.000 δολάρια.

Εμπνευσμένο από την εορταστική συλλογή της Swarovski που σχεδιάστηκε με τη Μιράντα Κερ, το χριστουγεννιάτικο δέντρο περιλάμβανε στολίδια σε σχήμα καρδιάς, αστεριού και νιφάδας χιονιού, που συμβολίζουν την αγάπη, τη χαρά και το πνεύμα της εποχής, ενώ στην κορυφή είχε τοποθετηθεί ένα μεγάλο αστέρι από κρυστάλλους.

Steve Quick Jewelers Gold Tabletop Tree (500.000 δολάρια)

Το 2007, ο κοσμηματοπώλης Steve Quick ξεκίνησε να δημιουργήσει ένα κομψό αριστούργημα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φτιαγμένο από μασίφ χρυσό 18 καρατίων, αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι διάσπαρτο με διαμάντια, παραπέμποντας στην εικόνα του τραγανού χιονιού. Στην κορυφή αυτής της χρυσής δημιουργίας βρίσκεται ένα αστέρι από πλατίνα και ένα διαμάντι 4,52 καρατίων, το οποίο μπορεί να αποσπαστεί και να χρησιμοποιηθεί ως μενταγιόν. Το δέντρο βγήκε σε δημοπρασία στο eBay προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια για την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Ο Quick παρουσίασε επίσης πιο προσιτές εκδόσεις από ασήμι, αλλά και ένα επίχρυσο μοντέλο.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο Ginza Tanaka 12 κιλών (468.000 δολάρια)

Η περιοχή Ginza Tanaka του Τόκιο, γνωστή για τη συγγένειά της με τον χρυσό, δημιούργησε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από μασίφ χρυσό 12 κιλών, το οποίο, σε σημερινές τιμές, αποτιμάται στα 468.000 δολάρια. Η Ginza, που είναι ιστορικά γνωστή ως νομισματοκοπείο, δεν φημίζεται μόνο για τις δημιουργίες της από χρυσό αλλά και για την αστρονομική αξία της γης. Οι δημιουργίες της Ginza Tanaka είναι τόσο πληθωρικές, που δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία εμφανίζεται στη λίστα με τα πιο ακριβά χριστουγεννιάτικα δέντρα περισσότερες από μία φορές.

Sofitel London St. James Black Tree (55.000 δολάρια)

Στο Λονδίνο, το ξενοδοχείο Sofitel London St. James αποτίει φόρο τιμής στον μοναδικό συνδυασμό κουλτούρας παμπ και κομψότητας που διέπει την πόλη. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, αξίας 55.000 δολαρίων, απέχει πολύ από το παραδοσιακό, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα χώρο φιλοξενίας. Διαθέτει ένα φαινομενικά συνηθισμένο μεταλλικό σκελετό διακοσμημένο με 200 μικροσκοπικά μπουκάλια χρυσού 24 καρατίων που περιέχουν το Louis XIII Grande Champagne Cognac. Χειροποίητο από τους μάστορες της Baccarat, αυτό το δέντρο διαθέτει επίσης έναν αποκλειστικό μπλε πολυέλαιο.

Πηγή: OT

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024