Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Μεξικό για να συζητήσει τις αυξημένες ροές των μεταναστών

ΗΠΑ: Αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Μεξικό για να συζητήσει τις αυξημένες ροές των μεταναστών

Ο πρόεδρος του Μεξικού επιβεβαίωσε πως θα συζητήσει με κορυφαία στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης για την αύξηση του αριθμού των μεταναστών που διασχίζουν τη χώρα του προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ.

Η αμερικανική υψηλόβαθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία που αναγγέλθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως θα πάει στο Μεξικό για να συζητήσει για τη μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών θα βρίσκεται εκεί την Τετάρτη, δήλωσε χθες ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, μετανάστες περνούν συρμάτινο φράχτη στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, κοντά στον ποταμό Ρίο Γκράντε).

Ο μεξικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε πως θα συζητήσει την 27η Δεκεμβρίου με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ: τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας και τη Λιζ Σέργουντ Ράνταλ, μέλος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Η μεταναστευτική κρίση εκθέτει τον Τζο Μπάιντεν σε σφοδρές επιθέσεις των Ρεπουμπλικάνων

Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ δεσμεύτηκε να ενισχύσει τα μέτρα ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών στα νότια σύνορα της χώρας του με τη Γουατεμάλα.

«Η συμφωνία είναι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και ήδη έχουμε πρόταση για την ενίσχυση των σχεδίων μας», είπε στον Τύπο.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την αποστολή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας στο Μεξικό έπειτα από συνδιάλεξη των δυο προέδρων προχθές Πέμπτη.

Ο μεξικανός πρόεδρος αναγνωρίζει πως καταγράφεται αύξηση του αριθμού των μεταναστών που διασχίζουν τη χώρα του προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ, ιδίως υπηκόων Βενεζουέλας, Αϊτής, Κούβας και Ισημερινού.

Η συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση εκθέτει τον δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σε σφοδρές επιθέσεις των Ρεπουμπλικάνων, καθώς οι ΗΠΑ οδεύουν σε εκλογική χρονιά.

«Μεγάλους συμβιβασμούς»

Την 6η Δεκεμβρίου, ο κ. Μπάιντεν δήλωνε διατεθειμένος να κάνει «μεγάλους συμβιβασμούς» στο Κογκρέσο με τους Ρεπουμπλικάνους, που απαιτούν να σκληρύνει η πολιτική της Ουάσιγκτον όσον αφορά τη μετανάστευση για να προχωρήσουν στην άρση του αποκλεισμού της οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Πάνω από 2,4 εκατομμύρια μετανάστες αναχαιτίστηκαν στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού μεταξύ του Οκτωβρίου του 2022 και του Σεπτεμβρίου του 2023, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024