Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν εγκρίνει αμυντικό προϋπολογισμό ρεκόρ 886 δισ. δολαρίων - 300 εκ. για την Ουκρανία

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν εγκρίνει αμυντικό προϋπολογισμό ρεκόρ 886 δισ. δολαρίων – 300 εκ. για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε στις 22 Δεκεμβρίου ένα νομοσχέδιο-ρεκόρ αμυντικών δαπανών ύψους 886 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε στις 22 Δεκεμβρίου ένα νομοσχέδιο-ρεκόρ αμυντικών δαπανών ύψους 886 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο νόμος για την έγκριση της εθνικής άμυνας είναι ένα ετήσιο νομοσχέδιο που υποστηρίζουν και τα δύο κόμματα για πάνω από 60 χρόνια. Ο προϋπολογισμός για το 2024 κέρδισε ευρεία διακομματική έγκριση τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων προτού οδηγηθεί στο γραφείο του Μπάιντεν.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων ο Τζο Μπάιντεν έκανε δώρα σε παιδιά και στους εμπόρους οπλικών συστημάτων!

Περισσότερα από τα δύο τρίτα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισαν υπέρ ενός νομοσχεδίου αμυντικής πολιτικής, το οποίο περιλαμβάνει 886 δισ. δολάρια σε ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες και επιτρέπει πολιτικές όπως η βοήθεια για την Ουκρανία και η απώθηση της Κίνας στον Ινδο-Ειρηνικό.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έκανε δώρα σε παιδιά, αλλά πολύ πιο ακριβά δώρα σε εμπόρους οπλικών συστημάτων.

Μεγάλο μέρος των κονδυλίων θα μετατοπιστούν εναντίον της Κίνας

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υποστήριξε τον νόμο για την εξουσιοδότηση της εθνικής άμυνας, ή NDAA, με 310 ψήφους έναντι 118, με ισχυρή υποστήριξη από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς. Ήταν περισσότερο από την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται για να περάσει το μέτρο και να σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Το νομοσχέδιο κατανέμει μόνο 300 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό-ρεκόρ του για τη βοήθεια προς την Ουκρανία. Τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτήσουν την Πρωτοβουλία Βοήθειας για την Ασφάλεια στην Ουκρανία μέχρι το 2026.

Το νομοσχέδιο εγκρίνει 300 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2024 και για το επόμενο έτος.

Η υπόσχεση των 61 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι ακόμα πολύ μακρινή για να αντιμετωπίζεται ως πιθανή.

H βοήθεια στην Ουκρανία είναι συνδεδεμένη με τις θέσεις των Ρεπουμπλικάνων εναντίον των μεταναστών

Τα κονδύλια αυτά υπολείπονται κατά πολύ των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βοήθεια που ο Μπάιντεν έχει παροτρύνει το Κογκρέσο να εγκρίνει. Οι νομοθέτες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση πριν από το τέλος του έτους, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν να εμποδίζουν τη βοήθεια για την Ουκρανία σε μια προσπάθεια να πιέσουν τους Δημοκρατικούς να επιβάλουν επιθετικούς περιορισμούς στους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Μπάιντεν επαίνεσε τον προϋπολογισμό του 2024 για την προώθηση «κρίσιμων στόχων», αλλά υπογράμμισε τις ανησυχίες σχετικά με τα τμήματα του νομοσχεδίου που αφορούν την εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι ορισμένες διατάξεις ενδέχεται να υπονομεύσουν την «εξουσία του προέδρου να διατυπώνει τις θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στις διεθνείς διαπραγματεύσεις».

«Ωστόσο, δεν θα τις αντιμετωπίσω ως περιοριστικές της συνταγματικής διακριτικής ευχέρειας του Προέδρου να εκφράζει τις απόψεις των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον διεθνών οργανισμών και με ξένες κυβερνήσεις», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Πηγές: Reuters, Kiyv independent

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024