Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: «Ποδαρικό» στο 2024 με πανελλαδική κινητοποίηση στις 22 Φεβρουαρίου

ΠΟΕΔΗΝ: «Ποδαρικό» στο 2024 με πανελλαδική κινητοποίηση στις 22 Φεβρουαρίου

Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση, η οποία περιλαμβάνει στάση εργασίας για την Αττική και 24ωρη απεργία για την Περιφέρεια

Με απολογισμό των δράσεών της και τον σχεδιασμό κινητοποιήσεων για τις αρχές του 2024, πραγματοποιήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ στη Λάρισα.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία των υγειονομικών, «η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει να διεκδικεί αγωνιστικά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ».

«Δυναμικές και πολύ μαζικές σε συμμετοχή ήταν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις μας. Στα πλαίσια της πολύπλευρης δράσης της ΠΟΕΔΗΝ, την Δευτέρα 18/12/2023 οργανώσαμε εκδήλωση στήριξης και αλληλεγγύης των πληγέντων συναδέλφων της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες, διαθέτοντας το ποσό των 15.000 ευρώ», σημειώνει.

Και προσθέτει ότι, παράλληλα, ανέδειξε την αναγκαιότητα «να τρέξουν τα έργα υποδομής προκειμένου να αποφεύγονται καταστροφές από φυσικά φαινόμενα στο μέλλον, καθώς επίσης την αναγκαιότητα αποζημίωσης των ζημιών που υπέστησαν οι πολίτες της Θεσσαλίας».

Αποχή στην Αττική, 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισε να πραγματοποιήσει, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση, η οποία περιλαμβάνει στάση εργασίας για την Αττική, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, και 24ωρη απεργία για την Περιφέρεια.

Για την ίδια ημέρα, προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στην Πλατεία Μαβίλης και πορεία για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Υγείας, ενώ θα ζητηθεί η στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Τέλος, η Ομοσπονδία θα αποφασίσει, εντός του Ιανουαρίου, κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση, «εφόσον δεν προχωρήσει με γραπτή εντολή η σταδιακή απομάκρυνση των εργολάβων με παύση των διαγωνισμών και νομοθετική ρύθμιση, ώστε τα Νοσοκομεία να έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν νέες ΣΟΧ», διαμηνύει.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, μία ημέρα μετά την πανελλαδική κινητοποίηση, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024