Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ζευγάρι σε δύο ξεχωριστά αεροπορικά ατυχήματα την ίδια μέρα - Σώθηκαν από θαύμα

Ζευγάρι σε δύο ξεχωριστά αεροπορικά ατυχήματα την ίδια μέρα – Σώθηκαν από θαύμα

Τύχη βουνό είχε ένα ζευγάρι που χωρίστηκε σε ξεχωριστές πτήσεις και έπεσαν τα αεροπλάνα τους.

Από θαύμα σώθηκε ένα ζευγάρι που ταξίδευε με διαφορετικές πτήσεις την ίδια μέρα και έπεσαν τα αεροπλάνα τους.

Ο Stefano Pirilli, 30 ετών, δεν έπαθε τίποτα μετά τη συντριβή, με την 22χρονη αρραβωνιαστικιά του Antonietta Demasi, να τραυματίζεται ελαφρά μετά την πτώση του δικού της αεροσκάφους.

Η απίστευτη σύμπτωση σημειώθηκε ενώ το ζευγάρι είχε αποφασίσει να πάρει ξεχωριστές πτήσεις για ένα μεσημεριανό ραντεβού με φίλους κοντά στο Τορίνο την Κυριακή.

Το διθέσιο Tecnam P92 Echo Super του Stefano Pirilli έπεσε στο San Gillio αφού αντιμετώπισε δυσκολίες, ενώ το αεροπλάνο της συντρόφου του Antonietta Demasi συνετρίβη λίγο αργότερα στο Busano.

Το αεροπλάνο του Stefano

Το αεροπλάνο του Stefano

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στα δύο ξεχωριστά περιστατικά πτώσης, με το ζευγάρι και τους πιλότους των αεροπλάνων τους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Αυτή ήταν, σύμφωνα με τη MailOnline, η πρώτη φορά που η Antonietta έμπαινε σε αεροπλάνο. Από την πτώση υπέστη τραύματα στη λεκάνη, ενώ ο πιλότος του αεροπλάνου της Paolo Rotondo, 38 ετών, νοσηλεύτηκε για ένα τραύμα στο κεφάλι.

Ο Stefano ταξίδευε με διθέσιο αεροπλάνο και δεν έπαθε τίποτα, με τον φίλο του και πιλότο Nicola Fiscarelli, 42 ετών, να έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Η επιχείρηση διάσωσης των σωστικών συνεργείων

Η επιχείρηση διάσωσης των σωστικών συνεργείων

Η παρθενική πτήση της Antonietta

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πετούσε η Antonietta και λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη. Η μέρα είχε ξεκινήσει τόσο όμορφα και τα αεροπλάνα μας συνετρίβησαν. Είμαστε τυχεροί που δεν σκοτωθήκαμε και οι σκέψεις μας είναι με τους πιλότους που τραυματίστηκαν. Θέλω μόνο η κοπέλα μου και ο πιλότος να γίνουν καλύτερα, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Stefano Pirilli.

«Η Κυριακή ήταν μια τέλεια μέρα για να πετάξεις στον καθαρό ουρανό. Ήταν ο τέλειος τρόπος να διασκεδάσεις στον αέρα», συμπλήρωσε.

Και τα δύο αεροπλάνα, όπως περιέγραψε ο Stefano, είχαν απογειωθεί από ένα αεροδρόμιο κοντά στο Τορίνο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Asti, όπου η ομάδα γευμάτισε σε μια αγροικία στην κορυφή ενός λόφου.

Αφού ολοκλήρωσαν το γεύμα τους, απογειώθηκαν ξανά προς τη Savona για να απολαύσουν τη θάλασσα από ψηλά. Καθώς όμως επέστρεφαν στο Τορίνο και τα δύο αεροπλάνα αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς άρχισε να πέφτει το σκοτάδι και η ομίχλη.

«Αποφασίσαμε να προσγειωθούμε στο Busano και τηλεφώνησα στην Antonietta. Ο πιλότος του αεροπλάνου της είπε ότι θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο κοντά στο San Gillio. Ενώ κατευθυνόμασταν στον αεροδιάδρομο μας τύλιξε η ομίχλη και πριν το καταλάβουμε πέσαμε σε ένα λιβάδι.

Είχαμε χάσει τον αεροδιάδρομο για περίπου 100 μέτρα. Κατάφερα να βγω από τα συντρίμμια και τράβηξα τον πιλότο. Κατάφερα να καλέσω τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και μετά προσπάθησα να τηλεφωνήσω στην Antonietta, αλλά δεν απάντησε. Όταν εμφανίστηκαν οι πυροσβέστες μας είπαν πόσο τρελό ήταν καθώς αυτό ήταν το δεύτερο αεροπορικό ατύχημα στην ίδια μέρα.

Τους ρώτησα αν ήταν ένα ζευγάρι, ένας άντρας και μια γυναίκα, στο άλλο αεροπλάνο και μου είπαν ναι. Τότε πάγωσα και ήξερα ότι ήταν η Antonietta. Μου είπαν ότι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά ήταν εντάξει, ενώ ο πιλότος είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά. Έτρεξα κατευθείαν στο νοσοκομείο και είμαι εκεί από τότε. Ελπίζω μόνο η Antonietta και ο Paolo να βγουν σύντομα από το νοσοκομείο».

Ο Stefano με την αρραβωνιαστκιά του Antonietta

Ο Stefano με την αρραβωνιαστκιά του Antonietta

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024