Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο - Αεροπλάνο αντί για το Ηράκλειο προσγειώθηκε στα Χανιά

Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο – Αεροπλάνο αντί για το Ηράκλειο προσγειώθηκε στα Χανιά

Ένα αεροσκάφος με προορισμό το Ηράκλειο από την Αθήνα  βρέθηκε αντιμέτωπο με αντίξοες καιρικές συνθήκες και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στα Χανιά.

Η αλλαγή του καιρού που έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι από το βράδυ της Πέμπτης (14/12) έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της, δημιουργώντας και τα πρώτα προβλήματα καθώς ένα αεροπλάνο που είχε σαν προορισμό το Ηράκλειο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στα Χανιά με αποτέλεσμα δεκάδες επιβάτες να ταλαιπωρηθούν.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ένα αεροσκάφος με προορισμό το Ηράκλειο από την Αθήνα  βρέθηκε αντιμέτωπο με αντίξοες καιρικές συνθήκες κατά την προσπάθειά του να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Το αεροσκάφος αναχώρησε με καθυστέρηση στις 20:16 και δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο Ηράκλειο

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ ανάγκασαν τον κυβερνήτη του αεροπλάνου να αποφασίσει για μια ασφαλέστερη λύση, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να αλλάξει προορισμό και να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στις 21:41.

Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα όρια ασφαλούς προσγείωσης

Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα κανονικά όρια ασφαλούς προσγείωσης, ανέστειλαν την απόπειρα προσγείωσης του αεροπλάνου στο Ηράκλειο, με το πλήρωμα να λαμβάνει την απόφαση για αλλαγή πορείας προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.

Η προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του αεροπλάνου από την Αθήνα ήταν στις 8 παρά πέντε το βράδυ, αλλά αναχώρησε εντέλει στις 20:16. Δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο Ηράκλειο, αλλά τέλος καλό, όλα καλά, καθώς προσγειώθηκε στα Χανιά στις 21:41.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αύριο, Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση του καιρού με απότομη πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Μάλιστα ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης επέστησε την προσοχή για τους δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματά του.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024