Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Καθησυχαστικός ο Μαρουσάκης: «Φτάσαμε 15 Δεκέμβρη για να κάνουμε είδηση χιόνια ενός 24ωρου στα βουνά»

Καιρός: Καθησυχαστικός ο Μαρουσάκης: «Φτάσαμε 15 Δεκέμβρη για να κάνουμε είδηση χιόνια ενός 24ωρου στα βουνά»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στην αλλαγή του καιρού και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς κάνει λόγο για κακοκαιρία «εξπρές», η οποία δεν θα συνδυάζεται από ακραία φαινόμενα.

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο, Παρασκευή (15/12) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να εμφανίζεται πάντως καθησυχαστικός και να κάνει λόγο για κακοκαιρία «εξπρές», η οποία δεν θα συνδυάζεται από ακραία φαινόμενα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης η κακοκαιρία θα διαρκέσει δύο 24ωρα και με εξαίρεση τους δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματά του, δεν φέρνει κάτι το ακραίο.

«Φτάσαμε 15 Δεκέμβρη για να κάνουμε πρώτη είδηση τα χιόνια ενός 24ωρου στα βουνά και λίγο πιο χαμηλά στη βόρεια Ελλάδα»

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση χωρίς όμως να υπάρξει ακραίο κρύο και θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή, στη βόρεια Ελλάδα 7 με 10 βαθμούς, στα κεντρικά στους 10 με 14 βαθμούς και λίγο νοτιότερα στους 14 με 15 βαθμούς.

Ακόμα όπως αναφέρει δεν αναμένεται κάτι που δεν θα είναι φυσιολογικό για την εποχή όσον αφορά τις χιονοπτώσεις. Θα χιονίσει στα βουνά και λίγο πιο κάτω για τα βόρεια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο: «Πιθανόν περιοχές όπως η δυτική Μακεδονία ή ο Έβρος να δούνε χιόνια και πολύ πιο χαμηλά. Είναι κάτι φυσιολογικό όμως για την εποχή».

Χιόνια μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα δεν αναμένονται. Ειδικότερα όπως γράφει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «θα χιονίσει στην Αθήνα, ούτε στον Βόλο, ούτε μέσα στη Θεσσαλονίκη, ούτε στη Λάρισα. Για τη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα θα πέσουν χιόνια για λίγο στα ορεινά πρόσκαιρα ίσως και λίγο πιο χαμηλά με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 με 700 μέτρα και πάνω».

Καταιγίδες σύντομες θα εκδηλωθούν προς την πλευρά του Αιγαίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Επειδή έχω λάβει πολλά μηνύματα σχετικά με την αλλαγή του καιρού που αναμένουμε στη χώρα μας και με ρωτάτε ορισμένοι αν θα χιονίσει μέσα σε πόλεις (και πως να μη ρωτάτε όταν κάνουν το γύρο του διαδικτύου κι όχι μόνο πολλά και διάφορα), απλά να αναφέρω τα εξής.

  • Πρόκειται για μια φυσιολογική για την εποχή διαταραχή η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου κι επεξεργάζομαι δεν φέρνει κάτι το ακραίο με εξαίρεση ίσως τους ανέμους στο Αιγαίο με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματά του.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση χωρίς όμως να οδηγηθούμε σε ακραίο κρύο. Γενικά θα πάμε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ίσως τοπικά και λίγο πιο κάτω. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, μια φυσιολογική θερμοκρασία για την εποχή για τη βόρεια Ελλάδα είναι οι 7 με 10 βαθμοί, προς τα κεντρικά οι 10 με 14 βαθμοί, λίγο νοτιότερα λίγο πιο πάνω από τους 14 με 15 βαθμούς.

Για τα χιόνια

  • Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το θέμα των χιονοπτώσεων. Ναι θα χιονίσει στα βουνά και λίγο πιο κάτω για τα βόρεια. Πιθανόν περιοχές όπως η δυτική Μακεδονία ή ο Έβρος να δούνε χιόνια και πολύ πιο χαμηλά. Είναι κάτι φυσιολογικό όμως για την εποχή. Τα φαινόμενα δεν θα είναι μεγάλης διάρκειας ενώ γνωρίζουμε όλοι ότι εκείνες οι περιοχές αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τις κακοκαιρίες πολύ πιο οργανωμένα σε σχέση π.χ αν κάτι ανάλογο συνέβαινε στην Αττική.
  • Χιόνια μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως με ρωτήσατε ορισμένοι δεν αναμένονται. ΔΕΝ θα χιονίσει στην Αθήνα, ούτε στον Βόλο, ούτε μέσα στη Θεσσαλονίκη, ούτε στη Λάρισα.
  • Για τη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα θα πέσουν χιόνια για λίγο στα ορεινά πρόσκαιρα ίσως και λίγο πιο χαμηλά με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 με 700 μέτρα και πάνω. Όπως όμως είπα και παραπάνω περνάει γρήγορα το σύστημα κακοκαιρίας.

Τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο εκφυλίζουν ακόμη περισσότερο την ψυχρή μάζα.

  • Καταιγίδες σύντομες θα εκδηλωθούν προς την πλευρά του Αιγαίου.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στους δυνατούς βοριάδες σε επίπεδα θυέλλης μέσα στο Αιγαίο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Πρόκειται για μια κακοκαιρία ‘εξπρές’ ενός – δύο 24ωρων. Την Κυριακή για παράδειγμα πολλές περιοχές θα έχουν ηλιοφάνεια αν και θα κάνει κρύο. Από Δευτέρα το κρύο θα αρχίσει να μαλακώνει και από Τρίτη – Τετάρτη θα μιλάμε και πάλι για ανοιξιάτικες συνθήκες.

Ακολουθεί χάρτης βαρομετρικών συστημάτων που δείχνει την Κυριακή πως εξαπλώνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στη χώρα μας με το γράμμα ‘Υ’ και τον καιρό να βελτιώνεται.
Φτάσαμε 15 Δεκέμβρη για να κάνουμε πρώτη είδηση τα χιόνια ενός 24ωρου στα βουνά και λίγο πιο χαμηλά στη βόρεια Ελλάδα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024