Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Πετρούσεφ έδειξε στην Μπολόνια γιατί τον πήρε ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Πετρούσεφ έδειξε στην Μπολόνια γιατί τον πήρε ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ και η πρώτη (κανονική) γεύση από το all around παιχνίδι του στην Μπολόνια και τα σημαντικά στοιχεία που φέρνει στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στην Μπολόνια για 34 λεπτά, είχε τον έλεγχο για 39, όμως κατάφερε να ηττηθεί στο φινάλε από τη Βίρτους με 69-67. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν έξαλλος μετά το τέλος της αναμέτρησης τόσο με τους παίκτες του όσο και με τη διαιτησία, αφού κακά τα ψέματα οι ερυθρόλευκοι έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι.

Αν και στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να πάρει το ματς και να φύγει με ένα πολύ σημαντικό διπλό στην οικονομία της βαθμολογίας. Τελικά, «αυτοκτόνησε» και έπεσε στο 7-8 και στη 12η θέση, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία να «ρεφάρει» την ήττα από τη Βαλένθια την περασμένη βδομάδα.

Για αυτό ήρθε ο Πετρούσεφ στον Ολυμπιακό – Τι έδειξε στην Μπολόνια

Παρά το γεγονός ότι η απογοήτευση στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού είναι μεγάλη, όχι για την ήττα, αλλά για τον τρόπο που ήρθε, ο Μπαρτζώκας έχει να κρατήσει και μερικά πολύ θετικά στοιχεία από το ματς στην Ιταλία. Ένα από αυτά είναι χωρίς αμφιβολία και ο Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος ουσιαστικά κόντρα στην Μπολόνια έκανε το ντεμπούτο του.

Αν και ήταν το δεύτερο ματς που πήρε χρόνο συμμετοχής με τα ερυθρόλευκα, αφού είχε παίξει και πολύ λίγο κόντρα στη Βαλένθια (χωρίς να πάρει προσπάθεια), ο Σέρβος με τους Ιταλούς έπαιξε 11:43 και απέδειξε πως αν και ακόμη θέλει τον χρόνο, θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό με το… ελαστικό και all around παιχνίδι που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, ο Πετρούσεφ ήταν ο «παράγοντας Χ» του πρώτου ημιχρόνου, αφού μόλις πέρασε στο παρκέ, κέρδισε όλες τις προσωπικές του μονομαχίες, σκόραρε, κατέβασε ριμπάουντ, αλλά και μοίρασε ασίστ, όντας πολύ σημαντικός στο καλό δεύτερο δεκάλεπτο της ομάδας, που την έστειλε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα στο +13 (28-41). Ο Πετρούσεφ ολοκλήρωσε το ματς με 4 πόντους (2/3) δίποντα, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ήταν ο μόνος μαζί με τον Μπραζντέικις και τον ΜακΚίσικ που είχαν θετικό πρόσημο στο σύστημα αξιολόγησης (+1).

Τι θα φέρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο Πετρούσεφ σε αυτά τα λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε ότι θα φέρει σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά και πως ταιριάζει ο τρόπος που αγωνίζεται με αυτόν της ομάδας. Ο Σέρβος θα φέρει πρώτα από όλα σκορ, κάτι που λείπει πολύ στον φετινό Ολυμπιακό, είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και με πλάτη και με πρόσωπο στο καλάθι, κάτι που έδειξε με τις δύο φορές που πόσταρε τον προσωπικό του αντίπαλο.

Το μέγεθος του του δίνει τη δυνατότητα να παίξει με πλάτη κόντρα στα άλλα «4αρια» της Euroleague, ενώ μπορεί και να δημιουργήσει. Όπως συνέβη με τις δύο τελικές πάσες που έδωσε,  με τη μία να έρχεται πάλι από παιχνίδι στο χαμηλό ποστ. Ο Μπαρτζώκας μπορεί να τον χρησιμοποίησε μόλις 11:43, αλλά είναι ένα καλό διάστημα και για να μην επιβαρυνθεί, αλλά και για να δείξει στοιχεία από το πλούσιο ταλέντο του.

Στην επίθεση έδωσε συνολικά 8 πόντους (4 πόντοι και 2 ασίστ), ενώ ενδεχομένως να άξιζε και περισσότερο χρόνο στο παρκέ. Δεν πήρε προσπάθεια από μέση ή μακρινή απόσταση, παρότι είναι πολύ καλός σουτέρ.

Όσον αφορά την προσφορά του στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, ο Πετρούσεφ όσα λεπτά αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε καλάθι από τους ψηλούς της Βίρτους και αυτό τα λέει όλα, αφού τόσο με τον Φαλ όσο και με τον Μιλουτίνοφ δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στο ζωγραφιστό. Παράλληλα, ο Σέρβος «ασφάλισε» όλα τα ριμπάουντ και τις διεκδικούμενες μπάλες, κάτι που δείχνουν και τα 4 που πήρε.

Και στις δύο πλευρές του παρκέ ο Πετρούσεφ απέδειξε ότι η επένδυση που έκανε μεσούσης της σεζόν ο Ολυμπιακός άξιζε και όσο περνάει ο καιρός και θα αγωνίζεται περισσότερο θα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο πόσο σημαντική μεταγραφή είναι και τι μπορεί να προσφέρει στο ερυθρόλευκο παιχνίδι.

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024