Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκληρό ροκ στην άμυνα και Πετρούσεφ

Σκληρό ροκ στην άμυνα και Πετρούσεφ

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση και θέλουν να βασιστούν στο μεγάλο τους «όπλο» και στην αναμέτρηση με την Βαλένθια

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο την Βαλένθια στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και η νίκη είναι «μονόδρομος» για την ομάδα του Πειραιά απέναντι στους Ισπανούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από τη νίκη επί της Μπάγερν και θέλουν να συνεχίσουν με μια ακόμα επικράτηση, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως η Βαλένθια έχει δύο σερί νίκες κόντρα σε Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα κι έρχεται στον Πειραιά για να κάνει το «μπαμ» απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου την ικανοποίησή του για το ότι όλοι οι παίκτες προπονήθηκαν μαζί κι αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο κόουτς των πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το 8-6 στην Ευρωλίγκα και το «κλειδί» για να πετύχει τον στόχο του είναι η άμυνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση και θέλουν να βασιστούν στο μεγάλο τους «όπλο» και στην αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα.

Βεβαίως θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι και η Βαλένθια είναι ομάδα που αρέσκεται στην σκληρή άμυνα και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τρόπους για να «φορτώσει» το καλάθι των Ισπανών.

Το παιχνίδι πάντως είναι δύσκολο και αυτό που θα πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους είναι ότι η Βαλένθια είναι ικανή για όλα. Το ξέρει καλά βεβαίως ο Μπαρτζώκας και γι’ αυτό ζητά συνεχώς τον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης από τους παίκτες του.

Το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά είναι να πιάσει τα επιθυμητά στάνταρντς άμυνας και αν το καταφέρει θα έχει κάνει και το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη.

Αν λοιπόν η άμυνα του Ολυμπιακού δουλέψει «ρολόι» τότε όλα καλά για τους πειραιώτες.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, καθώς ακολουθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, τρία εκτός έδρας ματς στα οποία οι πειραιώτες μπορούν να περιμένουν τουλάχιστον δύο νίκες.

Αν λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» επικρατήσουν αύριο βράδυ της Βαλένθια θα έχουν την ευκαιρία να στοχεύσουν σε τέσσερις τουλάχιστον νίκες σε πέντε παιχνίδια κι ένας τέτοιος απολογισμός θα είναι εξαιρετικός.

Μετά το παιχνίδι με την Βαλένθια, η ομάδα του λιμανιού θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή αντιμετωπίζοντας τη Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία. Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αγώνα καθώς η ιταλική ομάδα εντυπωσιάζει με την πορεία της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Εν συνεχεία οι πειραιώτες θα ταξιδέψουν στη Γαλλία για να κοντραριστούν με την Βιλερμπάν και στο τελευταίο παιχνίδι για το 2023 θα παίξουν στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία το αυριανό παιχνίδι με τη Βαλένθια και γιατί ο Ολυμπιακός «καίγεται» για τη νίκη απέναντι στους Ισπανούς.

Βεβαίως ο αγώνας με τους Ισπανούς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για έναν ακόμα λόγο, και αυτός δεν είναι άλλος από το ντεμπούτο του Πετρούσεφ με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Σέρβος θα πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Μπαρτζώκας έχει στη διάθεσή του ένα ακόμα «όπλο» που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του λιμανιού.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού έχει κάνει πλέον αρκετές προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες και είναι έτοιμος να προσφέρει πολλά στους «ερυθρόλευκους».

Η φροντ λάιν των πειραιωτών αναβαθμίζεται σημαντικά και ο Πετρούσεφ μπορεί να προσφέρει πολλά, ειδικά στο σκοράρισμα, από το «4» αλλά και το «5».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024