Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη στη Σερβία ύποπτος για διαρρήξεις διασημοτήτων αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών

Συνελήφθη στη Σερβία ύποπτος για διαρρήξεις διασημοτήτων αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών

Ένας άνδρας που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία της Αγγλίας συνελήφθη στη Σερβία.

Ο εν λόγω άνδρας και άλλα πέντε άτοµα συνελήφθησαν στο Βελιγράδι για φερόµενα αδικήµατα που αφορούν ξέπλυµα χρήµατος, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνοµία. Ο άνδρας φέρεται να έλαβε μέρος στις επιδρομές στα σπίτια τριών διασημοτήτων στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2019, όπου κλάπηκαν πολύτιμα αντικείμενα αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών.

Ένας από τους έξι άνδρες που συνελήφθησαν στο Βελιγράδι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος «καταζητείται από τους ντετέκτιβ που ερευνούν μια σειρά διαρρήξεων μεγάλης αξίας που διαπράχθηκαν στο Κένσινγκτον και την Τσέλσι τον Δεκέμβριο του 2019»

Η μεγαλύτερη ληστεία έγινε στο σπίτι της Tamara Ecclestone, όπου κλάπηκαν κοσμήματα, μετρητά και άλλα αντικείμενα αξίας 25 εκατ. λιρών.

Tamara Ecclestone | Instagram

Οι άλλες παραβιάσεις στόχευαν σπίτια που ανήκαν στον πρώην ποδοσφαιριστή της Τσέλσι και της Αγγλίας Φρανκ Λάμπαρντ και στον πλέον αποθανόντα πρώην ιδιοκτήτη της Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha.

Τα περισσότερα από τα κλοπιμαία κοσμήματα και τα πολύτιμα ρολόγια δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Ξινές τους βγήκαν οι διακοπές στη Λαπωνία

Πέρυσι, τρεις Ιταλοί – ο Γιουγκοσλάβος Γιοβάνοβιτς, ο Αλεσάντρο Μαλτέζε και ο Αλεσάντρο Ντονάτι – καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών, αφού δήλωσαν ένοχοι για την κατηγορία της σύμπραξης σε διάρρηξη.

Το Isleworth Crown Court έμαθε ότι η συμμορία είχε ως στόχο το παλάτι της Ecclestone σε έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου απέναντι από το παλάτι του Kensington, όπου η κληρονόμος της Formula 1 διαμένει μαζί με τον σύζυγο της Jay Rutland.

Το ζευγάρι είχε αναχωρήσει για χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Λαπωνία μερικές ώρες νωρίτερα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκίνησε διεθνές κυνήγι για έναν τέταρτο ύποπτο, γνωστό στην αστυνομία ως Daniel Vukovic. Σύμφωνα με έρευνα του BBC, οι αρχές έχουν συνδέσει τον κ. Vukovic με άλλες φερόμενες διαρρήξεις σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε τουλάχιστον 19 ταυτότητες.

«Όχι» στην έκδοση του Ljubomir Romanov από τις σερβικές αρχές

Οι προσπάθειες για την έκδοση του -με το όνομα Ljubomir Romanov- δεν έγιναν δεκτές από το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας τον περασμένο Ιούλιο.

Σε δικαστικό έγγραφο αναφερόταν ότι ο «Ljubomir Romanov» είναι «νόμιμος κάτοικος» της Σερβίας και επομένως δεν υπήρχε η απαραίτητη νομική προϋπόθεση για την έκδοση.

Την Τετάρτη, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας από τους έξι άνδρες που συνελήφθησαν στο Βελιγράδι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος «καταζητείται από τους ντετέκτιβ που ερευνούν μια σειρά διαρρήξεων μεγάλης αξίας που διαπράχθηκαν στο Κένσινγκτον και την Τσέλσι τον Δεκέμβριο του 2019».

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα φερόμενα αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες συνδέονται με τις διαρρήξεις στο Λονδίνο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι βρετανικές αρχές έχουν ανανεώσει το αίτημα για έκδοση.

*Με πληροφορίες από BBC

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024