Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Η αγνοούμενη μητέρα και το μυστήριο με το θάνατο του παππού του 17χρονου που αγνοούνταν 6 χρόνια

Γαλλία: Η αγνοούμενη μητέρα και το μυστήριο με το θάνατο του παππού του 17χρονου που αγνοούνταν 6 χρόνια

Μυστήριο με τη μητέρα του 17χρονου που αγνοούνταν 6 χρόνια – «Υπάρχει πιθανότητα ο παππούς του να είναι ακόμη ζωντανός».

Τη μητέρα του Βρετανού εφήβου Alex Batty, που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη νότια Γαλλία έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του, αναζητούν οι Αρχές.

Ο 17χρονος Alex είχε πει στους Γάλλους αστυνομικούς ότι η 43χρονη μητέρα του, Μέλανι, είχε πάει στη Φινλανδία, αλλά για τις Αρχές αυτό «φαντάζει απίθανο» καθώς θεωρούν ότι η γυναίκα που είχε απαγάγει το παιδί της, ίσως βρίσκεται στην ίδια ερημική περιοχή, απ’ όπου απέδρασε ο έφηβος γιος της. Το αγόρι που έφυγε από πνευματική κοινότητα στα Πυρηναία, είχε εξαφανιστεί το 2017 σε ηλικία 11 ετών κατά τη διάρκεια διακοπών με την μητέρα του και τον παππού του στη Μάλαγα, στην Ισπανία.

Κενά στην κατάθεση του 17χρονου

Η γαλλική αστυνομία διαπιστώνει κάποια κενά στα όσα κατέθεσε ο 17χρονος προτού ξαναβρεθεί με τη γιαγιά του το περασμένο Σάββατο στη Βρετανία. «Ο Alex είπε ότι η μητέρα του ήθελε να πάει στην Φινλανδία για να δει το Βόρειο Σέλας. Και το ερώτημα είναι πώς κατάφερε να κλείσει αεροπορικό εισιτήριο ενώ βρίσκεται στη λίστα της Interpol. Φαντάζει απίθανο», δήλωσε πηγή της γαλλικής αστυνομίας στη βρετανική εφημερίδα The Sun, προσθέτοντας ότι «υπάρχει πιθανότητα ο παππούς του Alex, ο David Batty, να είναι ακόμη ζωντανός. «Δεν φαίνεται να υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου ή κάποια άλλη επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του».

Ο έφηβος φέρεται να είπε στους Γάλλους εισαγγελείς ότι ο παππούς του είχε πεθάνει πριν από περίπου έξι μήνες κι ότι ο ίδιος είχε λάβει μέρος σε μια τελετή στη μνήμη του. Αλλά πηγή προσκείμενη στην έρευνα λέει ότι οι επιθεωρητές της αστυνομίας αντιμετωπίζουν με επιφυλάξεις τα όσα κατέθεσε ο 17χρονος.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ και η Ιντερπόλ συντονίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της Μέλανι και του παππού του εφήβου, που φέρονται να τον είχαν απαγάγει καθώς δεν είχαν την επιμέλειά του, προκειμένου να ζήσουν σε «πνευματική» κοινότητα στους πρόποδες των Πυρηναίων.

Οι ιδιοκτήτες της απόμερης αγροικίας Gite de la Bastide, όπου δούλευε ο Άλεξ με αντάλλαγμα φαγητό και στέγη, αποκάλυψαν ότι ο έφηβος είχε φύγει την προπερασμένη Κυριακή για να επισκεφθεί τη μητέρα του έξω από το Chalabre, την πλησιέστερη κωμόπολη στο κάμπινγκ La Forte στις όχθες της λίμνης Lac de Montbel, όπου ζούσε η Μέλανι από τον περασμένο Μάιο με το ψευδώνυμο «Rose» σε τροχόσπιτο, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο.

Γείτονες είπαν ότι την έβλεπαν μέσα από το παράθυρο να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή της. Ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ, που δεν είχε δει ποτέ τον έφηβο, είπε ότι η Μέλανι εξαφανίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου αφήνοντας πίσω της την κιθάρα της.

Ο έφηβος φέρεται να είπε στους Γάλλους εισαγγελείς ότι ο παππούς του είχε πεθάνει πριν από περίπου έξι μήνες κι ότι ο ίδιος είχε λάβει μέρος σε μια τελετή στη μνήμη του. Αλλά πηγή προσκείμενη στην έρευνα λέει ότι οι επιθεωρητές της αστυνομίας αντιμετωπίζουν με επιφυλάξεις τα όσα κατέθεσε ο 17χρονος

Ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε: «Ήρθε τον Μάιο και έφυγε χωρίς προειδοποίηση στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτοαποκαλούνταν Rose και μόλις πρόσφατα ανακάλυψα ότι ήταν η μητέρα του αγνοούμενου αγοριού. Έβλεπα τη γυναίκα κατά καιρούς και μου έλεγε ‘Bonjour’. Αλλά δεν μιλούσε γαλλικά και εγώ δεν μιλάω αγγλικά, οπότε δεν επικοινωνούσαμε πέρα από αυτό».

«Συνωμοσιολόγος» η μητέρα του 17χρονου

Μετά την άφιξή της στη Γαλλία η Μέλανι πήγε να ζήσει σε μια «πνευματική κοινότητα», ενώ ο έφηβος γιος της ζούσε στην αγροικία, όπου ο παππούς του εργαζόταν ως τεχνίτης. Η φίλη της Μέλανι, Susie Harrison, που την είδε για τελευταία φορά πριν από μερικές εβδομάδες είπε ότι η 43χρονη ήταν οπαδός θεωρίας συνωμοσίας.

«Πίστευε ότι η Covid-19 δεν ήταν αληθινή, ότι τη δημιούργησε το κράτος για να ελέγχει τους ανθρώπους. Δεν ξέρω πώς έβγαζε τα προς το ζην, γνωρίζω όμως ότι έκανε θεραπευτικά μασάζ σε άλλους. Ήθελε να στήσει μια πνευματική κοινότητα εδώ στη νότια Γαλλία», δήλωσε η Harrison. Η ίδια είπε ότι η Μελάνι πήγε με οτοστόπ σε μια αγορά χίπηδων στην κοινότητα Εσπεράζα στους πρόποδες των Πυρηναίων μαζί με τον παππού του εφήβου πριν από δύο εβδομάδες. Γείτονες της αγροικίας υποστήριξαν ότι είδαν τον David να κουρεύει το γκαζόν το τελευταίο δεκαήμερο. «Είναι συνωμοσιολόγος», είπε. «Έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης, αλλά το αγόρι δεν φαίνεται να κουβαλάει αυτή την τρέλα. Είναι ευγενικό, πραγματικά καλό παλικάρι. Ίσως έφθασε πια σε μια ηλικία όπου χρειαζόταν να βγει στον έξω κόσμο, να αποκτήσει μια πραγματική, όχι ψεύτικη ταυτότητα. Γι’ αυτό μάλλον προσπάθησε να γυρίσει στη γιαγιά του».

Ο Άλεξ βρίσκεται πλέον με τη γιαγιά του, την 68χρονη Susan Caruana, μητέρα της Μέλανι, που είχε την επιμέλειά του όταν εξαφανίστηκε ο έφηβος. «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο σπίτι μου για να γιορτάσω τα Χριστούγεννα», είπε το αγόρι στους δημοσιογράφους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024