Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από το «αποσύρετε την» στο «καταψηφίζω» – Παρών ο Σαμαράς στη Βουλή για το «όχι» στην τροπολογία

Από το «αποσύρετε την» στο «καταψηφίζω» – Παρών ο Σαμαράς στη Βουλή για το «όχι» στην τροπολογία

Ο πρώην πρωθυπουργός επισφραγίζει τη διαφωνία του με την κυβερνητική πρωτοβουλία για τους μετανάστες εργάτες – Και άλλοι βουλευτές με επιφυλάξεις, αλλά υπερψηφίζουν

Στην καταψήφιση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τους μετανάστες – εργάτες οδηγείται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς, τρία 24ωρα μετά το αίτημά του για απόσυρση της ρύθμισης. Οι «φωτιές» δεν σβήνουν για την κυβερνώσα παράταξη, όσο κι αν κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν να δώσουν οποιαδήποτε συνέχεια, με το Μαξίμου να επιβάλλει επισήμως την κομματική πειθαρχία για πρώτη φορά στην περίοδο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιλέγει τελικά την αποχή από τη ψηφοφορία, αλλά δίνει το «παρών» προκειμένου να επισφραγίσει τη διαχωριστική γραμμή του από τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή στην έτσι κι αλλιώς «δύσκολη» ατζέντα του μεταναστευτικού. Είναι η τρίτη κατά σειρά αλλά και η πιο ηχηρή ως τώρα διαφοροποίηση του μεσσήνιου πολιτικού – δεδομένων των αντιθέσεων που έχει εκφράσει για τον διάλογο με την Τουρκία και για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι διαφωνούντες και οι προβληματισμοί

Ήδη έχουν καταγραφεί και άλλοι διαφωνούντες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ωστόσο ουδείς αναμένεται να πάει κόντρα στην κομματική πειθαρχία. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Στράτος Σιμόπουλος εξέφρασαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις τους, επικρίνοντας μεταξύ άλλων και τον χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα σε συνεντεύξεις τους ο Θάνος Πλεύρης, ο Κώστας Καραγκούνης και ο Ανδρέας Κατσανιώτης εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αναμένεται να πάρει διευρυμένη πλειοψηφία, καθώς στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και θα καταψηφιστεί από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024