Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θα τραβήξει ο Σαμαράς το σχοινί; - Γρίφος το αν θα παρευρεθεί στη Βουλή

Θα τραβήξει ο Σαμαράς το σχοινί; – Γρίφος το αν θα παρευρεθεί στη Βουλή

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει εκφράσει σε κανέναν τις προθέσεις του

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και να καταψηφίσει την τροπολογία για την παραχώρηση άδειας εργασίας σε μετανάστες χωρίς χαρτιά.

«Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών», είχε υπογραμμίσει ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη δήλωση που διένειμε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής για το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στο οποίο κατατέθηκε η τροπολογία.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει εκφράσει σε κανέναν τις προθέσεις του για το εάν θα παρευρεθεί στη Βουλή

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει πως «η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού».

«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου!», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ υπενθυμίζει πως η δική του κυβέρνηση «το 2012-2014 είχε θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρα», τονίζοντας μάλιστα πως αυτό το καθεστώς «το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ…».

Εξαιρέθηκε από την κομματική πειθαρχία ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει εκφράσει σε κανέναν τις προθέσεις του για το εάν θα παρευρεθεί στη Βουλή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει στη Βουλή για την ψηφοφορία της τροπολογίας και θα την καταψηφίσει.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρότι το πρωί της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου εξαιρέθηκε από την κομματική πειθαρχία που επέβαλλε η ΝΔ, όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, όμως, οι ιδέες του, και η ανεξαρτησία που διαθέτει για να τις λέει, δημιούργησαν ρεύμα αντίδρασης από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024