Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Το Ισραήλ ανακοινώνει το τέλος της επιχείρησης γύρω από νοσοκομείο - Σφαγή καταγγέλλει η Χαμάς

Γάζα: Το Ισραήλ ανακοινώνει το τέλος της επιχείρησης γύρω από νοσοκομείο – Σφαγή καταγγέλλει η Χαμάς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το τέλος της επιχείρησης στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, την ώρα που το γραφείο Τύπου της Χαμάς και δημοσιογράφοι, κάνουν λόγο για σφαγή αμάχων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε όπλα και συνέλαβε σχεδόν 80 μέλη της Χαμάς στον τομέα όπου βρίσκεται ένα νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας — επιχείρηση κατά την οποία πραγματοποίησε σφαγή σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς δήλωσε την Τετάρτη ότι ο στρατός άνοιξε πυρ κατά των θαλάμων ασθενών στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στην πόλη της Γάζας και κατήγγειλε την πολιορκία που διήρκεσε αρκετές ημέρες, κάνοντας λόγο για συλλήψεις μελών του προσωπικού.

Άλλες πηγές κάνουν λόγο για μπουλντόζες που κατεδάφισαν τις σκηνές εκτοπισμένων στο προαύλιο του νοσοκομείο, σκοτώνοντας πολίτες

Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε την επιχείρησή του» σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος «χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου».

Οι ανακοινώσεις των IDF και ο αντίλογος από το γραφείο Τύπου της Χαμάς

«Οι στρατιώτες συνέλαβαν σχεδόν 80 τρομοκράτες, κατέστρεψαν υποδομές των τρομοκρατών και εντόπισαν πολλά όπλα», σύμφωνα με τον στρατό, ο οποίος διευκρίνισε ότι το ιατρικό προσωπικό «εξετάστηκε».

«Το προσωπικό παραδέχτηκε ότι όπλα ήταν κρυμμένα σε θερμοκοιτίδες που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για πρόωρα βρέφη», σύμφωνα με τον στρατό.

Οι φωτογραφίες από το προαύλιο του νοσοκομείου δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής γύρω από το νοσοκομείο.

Εκτοπιστείτε αλλού: Ισοπέδωσαν και «όργωσαν» τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου για να φύγουν οι εκτοπισμένοι

Η Χαμάς κατήγγειλε μια «φρικτή σφαγή» μέσα στο νοσοκομείο, καθώς ο στρατός «κατέστρεψε με μπουλντόζες τις σκηνές των εκτοπισμένων» που είχαν καταφύγει εκεί, με συνέπεια να προκαλέσουν «έναν αριθμό θανάτων».

«Τα ισραηλινά εγκλήματα έχουν στόχο να εκφοβίσουν τον λαό μας και να τον διώξουν από τη γη του», κατηγόρησε το παλαιστινιακό κίνημα, το οποίο πήρε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας το 2007.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για 18.800 νεκρούς από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα μετά την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, ο οποίος ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση μαχητών της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος. Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν σχεδόν 1.140 άνθρωποι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, μερίδα των οποίων από ισραηλινά πυρά.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024