Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρώπη: Ο αρχηγός της Μοσάντ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τους ομήρους

Ευρώπη: Ο αρχηγός της Μοσάντ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τους ομήρους

Σύμφωνα με πηγές, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς και ο επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών Αμπάς Καμέλ ενημερώθηκαν για τη συνάντηση και βοηθούν στην προσπάθεια για συμφωνία αιχμαλώτων.

Σύμφωνα με πηγές, ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς και ο επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών Αμπάς Καμέλ ενημερώθηκαν για τη συνάντηση και βοηθούν στην ανανεωμένη προσπάθεια για συμφωνία ανταλλαγής ομήρων και αιχμαλώτων.

Σύμφωνα με το Axios, ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Mossad Ντέιβιντ Μπαρνέα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι το βράδυ της Παρασκευής στην Ευρώπη για να συζητήσουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα.

Το όνομα της ευρωπαϊκής πόλης δεν μαθεύτηκε ποτέ

Πριν από δύο ημέρες, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Saudi Elaph αποκάλυψε ότι μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα φιλοξενεί μυστικές συναντήσεις μεταξύ μιας ισραηλινής και μιας αντιπροσωπείας του Κατάρ για να συζητήσουν μια νέα συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη Χαμάς. Το όνομα της ευρωπαϊκής πόλης δεν μαθεύτηκε ποτέ.

Το Κατάρ είναι πάντα διαθέσιμο να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή.

Οι συζητήσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας

Πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις δήλωσαν ότι είναι «μόνο η αρχή» και ότι η διαδικασία θα είναι «μακρά, δύσκολη και περίπλοκη».

Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς και ο επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών Αμπάς Καμέλ ενημερώθηκαν για τη συνάντηση και βοηθούν στην ανανεωμένη προσπάθεια για μια συμφωνία αιχμαλώτων, πρόσθεσαν οι πηγές.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Παρασκευή ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχε δίωρη συνάντηση με τον επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, και συζήτησαν την πιθανότητα να δρομολογηθεί μια πρόσθετη συμφωνία που σχετίζεται με μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν Αμερικανό αξιωματούχο που δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συζητήσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη σχετικά με διάφορες πρωτοβουλίες για την αναβίωση μιας νέας ανταλλαγής κρατουμένων με αιχμαλώτους.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024