Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία: Iσοβίτης δολοφόνησε συγκρατούμενό του - Φέρεται να απέκτησε το όπλο μέσω drone

Αλβανία: Iσοβίτης δολοφόνησε συγκρατούμενό του – Φέρεται να απέκτησε το όπλο μέσω drone

Το θύμα εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για δολοφονία, πυρπόληση και εξαφάνιση πτώματος

Σκηνές βγαλμένες από σενάριo αστυνομικής  ταινίας εκτυλίχθηκαν στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στο Πεκίνι της  κεντρικής Αλβανίας όταν 28χρονος ισοβίτης  δολοφόνησε συγκρατούμενό του και τραυμάτισε έναν ακόμα  με πιστόλι που πιστεύεται  ότι έφτασε στα χέρια του «εξ ουρανού» με drone.

Το θύμα εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για δολοφονία, πυρπόληση και εξαφάνιση του πτώματος μέλους οικογένειας με την οποία βρισκόταν σε βεντέτα από το 2012, αλλά και δύο τσέχων τουριστών με κίνητρο την ληστεία.

Το περιστατικό συνέβη ενώ ορισμένοι κρατούμενοι βρίσκονταν έξω από τα κελιά τους στους χώρους εξαερισμού. Μεταξύ αυτών ήταν και ο δράστης, ο οποίος, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, πιθανολογείται ότι πλησίασε το παράθυρο του κελιού του συγκρατούμενού του, φωνάζοντάς τον με το όνομά του. Όταν εκείνος εμφανίστηκε τον πυροβόλησε αρκετές φορές, ενώ πέτυχε και έναν τρίτο κρατούμενο στο πόδι.

Ο δράστης παραδέχτηκε ότι απέκτησε το όπλο πριν από ενάμιση μήνα

Οι αρχές υποψιάζονται ότι πήρε στην κατοχή του το όπλο μέσω drone

Λίγα λεπτά μετά ο δράστης αποσύρθηκε σε κλειστό χώρο της φυλακής και κατόπιν μακρών διαπραγματεύσεων με τις αρχές της φυλακής παραδόθηκε.

Δεκατρία διοικητικά στελέχη των φυλακών στο Πεκίνι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές . Στη χώρα έχει σημάνει συναγερμός  καθώς  κυκλοφόρησαν φήμες για ταραχές σε όλες τις φυλακές της χώρας όπου τελευταία  κρατούνται πολλά από τα μεγάλα ονόματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Υπήρξε βοήθεια εκ των έσω;

Ο αλβανός υπουργός Δικαιοσύνης Ulsi Manja, αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή λεπτομέρεια για το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι «οι έρευνες δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο».

Τόνισε ότι «σε ό,τι μας αφορά, θα πάμε μέχρι τέλους, για να αναδείξουμε όλες τις νομικές και διοικητικές ευθύνες».

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πώς ένα πυροβόλο όπλο κατάφερε να εισέλθει σε μια φυλακή υψηλής ασφαλείας. Οι αρχικές υποψίες περιλαμβάνουν την πιθανή χρήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που διέφυγε την παρακολούθηση των φρουρών που επιτηρούν την εξωτερική περίμετρο, αλλά αυτό θα απαιτούσε ακόμη συνεργασία από το εσωτερικό της φυλακής.

Ο ίδιος ο δράστης δήλωσε ότι απέκτησε το όπλο πριν από ενάμιση και πλέον μήνα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024