Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια σε 3D - Έλληνας φωτογράφος «ζωντάνεψε» τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή

Η Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια σε 3D – Έλληνας φωτογράφος «ζωντάνεψε» τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή

Το έργο ζωής Έλληνα φωτογράφου που «ζωντάνεψε» τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή

Έλληνας φωτογράφος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, «ζωντανεύοντας» την Αθήνα όπως ήταν τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, σ’ ένα μοναδικό κι εντυπωσιακό ταξίδι στον χρόνο.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Τσαλκάνη, ο οποίος εργάστηκε 13 ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει το αριστούργημά του. Σε βίντεο που απεικονίζουν το παρελθόν, ο φωτογράφος παρουσιάζει σε 3D την Αθήνα πριν από χιλιάδες χρόνια.

Αποκορύφωμα των προσπαθειών του είναι ο ιστότοπος «Ancient Athens 3D», που προσφέρει μια μοναδική και εντυπωσιακή εμπειρία.

Προσομοιώσεις της ζωής στην Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια

Ο Τσαλκάνης τονίζει στον εν λόγω ιστότοπο ότι οι καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις που προσφέρονται παρέχουν μια συναρπαστική ματιά στην καθημερινή ζωή πριν από χιλιετίες.

Υποστηρίζει ότι η τρισδιάστατη τεχνολογία χρησιμεύει ως ένα απίστευτο εργαλείο για την οπτικοποίηση του παρελθόντος, προσφέροντας προσομοιώσεις της ζωής στην Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια.

Ο δημιουργός συμπληρώνει πως: «Δίνει την ευκαιρία να πειραματιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο χωρίς να βλάψουμε τα πραγματικά μνημεία».

Η Αρχαία Αθήνα σε 3D: 

Ο Ancient Athens 3D, που δημιουργήθηκε το 2008, παρουσιάζει μια δυναμική αναπαράσταση των επτά περιόδων, αναγνωρίζοντας τη μικρή αναντιστοιχία με τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των ιστορικών κειμένων.

Κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια συγκεκριμένη περίοδο από το μενού, παρέχοντάς τους ένα σύντομο μάθημα ιστορίας και συνδέσμους σε μεμονωμένα μνημεία, καθένα από τα οποία διαθέτει αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν την εποχή του.

Εκτείνοντας επτά ιστορικές περιόδους από το 1200 π.Χ. κατά τη μυκηναϊκή περίοδο έως το 1833 μ.Χ. στη σύγχρονη εποχή, η ιστοσελίδα παρουσιάζει τη μνημειώδη εξέλιξη της πόλης.

Η Χρυσός Αιώνας του Περικλή

Κατά τη διάρκεια του 5ου αιώνα π.Χ., η Αθήνα, η πόλη της θεάς Αθηνάς, γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και απέκτησε πρωτοφανή δόξα υπό την ηγεσία του διάσημου ρήτορα Περικλή.

Ο Περικλής διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της Αθήνας στη «Χρυσή Εποχή» της μέσω στρατηγικών πολιτικών.

Ο Δημήτρης Τσαλκάνης ανέλαβε λοιπόν το φιλόδοξο έργο της αναβίωσης αυτής της χρυσής εποχής, χρησιμοποιώντας προγράμματα τρισδιάστατης απεικόνισης.

Ο φωτογράφος, με γνώμονα το πάθος, ενημερώνει τακτικά τον ιστότοπο με νέα αρχαιολογικά δεδομένα, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της Αθήνας.

Sports in

Μπερνάρ: Oι βαθμοί που δίνει στον ΠΑΟ σε ένα «τρελό» δεύτερο μισό της σεζόν (vid)

Δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού πίσω από τον Φώτη Ιωαννίδη. Αραγε, κρατά κάποια ακόμη μαγική παράσταση για τη συνέχεια ο αξιότιμος κύριος Μπερνάρ;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024