Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο αστυνομικός που με το υπηρεσιακό του όχημα παρέσυρε και σκότωσε τη 19χρονη Αϊσέ στην Ξάνθη.
Μετά την ομολογία του αστυνομικού ότι εκείνος είναι ο δράστης του τροχαίου δυστυχήματος, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έδωσε εντολή να παραμείνει υπό κράτηση.
Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Το σχέδιο του αστυνομικού για να εξαφανίσει τα ίχνη της θανατηφόρας παράσυρσης
Μεθοδευμένες ενέργειες προκειμένου να αποκρύψει στοιχεία και να παραπλανήσει τις έρευνες έκανε ο ο αστυνομικός στην Ξάνθη που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε τη 19χρονη Αϊσέ.
Ο 34χρονος μετά το τροχαίο απομακρύνθηκε από το σημείο και κάλεσε το ΕΚΑΒ ενώ εμφανίστηκε ως δήθεν αυτόπτης μάρτυρας, επιχειρώντας να κρύψει την εμπλοκή του.
Σύμφωνα με το MEGA ο 34χρονος εκείνο το βράδυ κατέστρωσε ένα ολόκληρο σχέδιο πηγαίνοντας το αυτοκίνητο σε γνωστό του συνεργείο προκειμένου να αποκρύψει τα σημάδια από το χτύπημα στην 19χρονη.
Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι χτύπησε έναν σκύλο και ήθελε το υπηρεσιακό όχημα να είναι έτοιμο το πρωί για να πάει στη δουλειά του.
Είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της όταν την παρέσυρε ο αστυνομικός
Η Αϊσέ είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της, όταν παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε αστυνομικός.
Το σκυλάκι επέστρεψε στο σπίτι με το λουρί και αυτό ήταν που προκάλεσε πανικό στους συγγενείς της 19χρονης, με τη μητέρα της να βγαίνει στον δρόμο για να την αναζητήσει, και διαπίστωσε το κακό που είχε συμβεί όταν είδε την κόρη της αναίσθητη στο οδόστρωμα.
Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σε κρίσιμη κατάσταση διακομίσθηκε στη συνέχεια στην Καβάλα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59