Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οι ΗΠΑ καθυστερούν την πώληση 20.000 αυτόματων τυφεκίων εφόδου υπό τον φόβο των εποίκων

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ καθυστερούν την πώληση 20.000 αυτόματων τυφεκίων εφόδου υπό τον φόβο των εποίκων

Η κυβέρνηση Μπάιντεν καθυστερεί την πώληση περισσότερων από 20.000 πολεμικών τυφεκίων εφόδου αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ, με κύριο γνώμονα τις συμμορίες Ισραηλινών εποίκων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν καθυστερεί την πώληση περισσότερων από 20.000 πολεμικών τυφεκίων εφόδου αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ, λόγω ανησυχιών για τις ενεξέλεγκτες συμμορίες ισραηλινών εποίκων, που επιτίθενται εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν δύο πηγές.

Το Reuters αναφέρει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε μια άτυπη ειδοποίηση για την πώληση στο Κογκρέσο πριν από αρκετές εβδομάδες.

Η πώληση εγκρίθηκε αλλά οι ΗΠΑ δεν θέλουν να μπλέξουν περισσότερο για την στήριξή τους στο Ισραήλ

Αλλά η πώληση δεν προχώρησε, παρά το γεγονός ότι εγκρίθηκε από τους επικεφαλής των επιτροπών Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις αρχές Νοεμβρίου.

Ισραηλινή συμμορία εποίκων πριν ακόμα εξοπλιστεί με αυτόματα τυφέκια εφόδου από τον υπουργό Εσωτερικών Μπεν-Γκβιρ ως «πολιτοφυλακή».

Ζητούν διαβεβαιώσεις πως τα όπλα δεν θα καταλήξουν σε συμμορίες εποίκων

Ένας πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ που γνωρίζει την πώληση δήλωσε την Τετάρτη: «Άλλα μέλη του Κογκρέσου έλαβαν γνώση αυτής της υπόθεσης και απευθύνθηκαν στην κυβέρνηση για να απαιτήσουν να λάβουν διαβεβαιώσεις από το Ισραήλ ότι τα πυροβόλα όπλα δεν θα πάνε σε εποίκους.

Η διοίκηση έχει εμπλακεί με το Ισραήλ προσπαθώντας να λάβει ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις ως προς αυτό το θέμα πριν από την επίσημη κοινοποίησή του. Σύμφωνα με την άδεια όπως έχει συνταχθεί, τα πυροβόλα αυτά όπλα μπορούν επίσης να πάνε σε μονάδες της ισραηλινής αστυνομίας για τις οποίες το Υπουργείο έχει σημαντικές ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είχε κάποιο σχόλιο σχετικά με την πώληση. Το Ισραήλ κατέχει τη Δυτική Όχθη από τον πόλεμο του 1967 στη Μέση Ανατολή και έχει χτίσει εκεί εβραϊκούς οικισμούς που οι περισσότερες χώρες και ο ΟΗΕ θεωρούν παράνομους (σ.σ. έχουν ψηφισθεί εκατοντάδες ψηφίσματα για τους παράνομους οικισμούς), κάτι που το Ισραήλ αμφισβητεί.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχεί συγκεκριμένα ότι ορισμένα από τα τουφέκια θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια ισραηλινών εποίκων, δήλωσαν οι δύο πηγές. Στην κεντρική φωτογραφία εικονίζεται Ισραηλινός έποικος που κραδαίνει ένα αμερικανικής κατασκευής τυφέκιο εφόδου Μ-16 με πτυσσόμενο κοντάκι.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το Ισραήλ πρέπει να δράσει για να σταματήσει τη βία των εποίκων κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε την περασμένη εβδομάδα να επιβάλλει απαγορεύσεις χορήγησης βίζας σε άτομα που, όπως είπε, εμπλέκονται στη βία, η οποία φέτος αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 και πλέον ετών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024