Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέρασε από το Βελιγράδι η Σίτι (2-3) – Έκλεισε με νίκη τους ομίλους η  Λειψία (2-1)

Πέρασε από το Βελιγράδι η Σίτι (2-3) – Έκλεισε με νίκη τους ομίλους η Λειψία (2-1)

Η Σίτι επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 3-2 και έκανε το 6Χ6 στον όμιλο – Δύσκολη νίκη για τη Λειψία απέναντι στην Γιούνγκ Μπόις (2-1).

Στον έβδομο όμιλο τα πάντα είχαν κριθεί πριν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ήδη πρώτη, η Λειψία την ακολούθησε στους «16» ενώ η Γιουνγκ Μπόις είχε εξασφαλίσει την τρίτη θέση και τη συνέχειά της στο Europa League, αφήνοντας ουραγό και εκτός Ευρώπης τον Ερυθρό Αστέρα.

Απόλυτη η Σίτι, πέρασε και από το Βελιγράδι

Παρότι βαθμολογικά αδιάφορα πάντως και τα δύο ματς πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και αρκετά γκολ, με τη… νεανική Σίτι να επικρατεί με 3-2 στο Βελιγράδι του Αστέρα και τη Λειψία να νικά δύσκολα με 2-1 τη Γιουνγκ Μπόις. Και στα έξι ματς του ομίλου οι «Πολίτες» πέτυχαν από τρία γκολ και ολοκλήρωσαν με το απόλυτο των 18 βαθμών, ενώ οι «ταύροι» «καθάρισαν» τα ματς με τους άλλους δύο του γκρουπ και ηττήθηκαν μόνο από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός έδωσε χρόνο σε πολλά νέα παιδιά της ομάδας του και ένα από αυτά, ο 20χρονος Χάμιλτον, άνοιξε το σκορ με υπέροχο γκολ στο 19′, πετυχαίνοντας το πρώτο του επαγγελματικό γκολ, στο ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ένας ακόμη 20χρονος, ο Μπομπ έγραψε με ωραία κίνηση και τελείωμα το 0-2 στο 62′, για να μειώσει σε 1-2 ο Χουάνγκ με διαγώνιο σουτ στο 76′.

Ο Χάμιλτον κέρδισε πέναλτι από τον Ντζιγκά στο 84′ και ο Φίλιπς το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-3, το οποίο δεν ήταν όμως το τελικό σκορ. Αυτό γιατί ο Κάται μείωσε σε 2-3 με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Νικηφόρα έκλεισε την παρουσία της στον όμιλο και η Λειψία που επικράτησε με 2-1 της Γιουνγκ Μπόις, σε ένα ματς που τα πάντα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 51′ ο Σέσκο έκανε το 1-0, στο 53′ ο Κόλεϊ με πλασέ το 1-1 και τρία λεπτά μετά ο Φόρσμπεργκ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024