Πέρασε από το Βελιγράδι η Σίτι (2-3) – Έκλεισε με νίκη τους ομίλους η Λειψία (2-1)
Η Σίτι επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 3-2 και έκανε το 6Χ6 στον όμιλο – Δύσκολη νίκη για τη Λειψία απέναντι στην Γιούνγκ Μπόις (2-1).
Στον έβδομο όμιλο τα πάντα είχαν κριθεί πριν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ήδη πρώτη, η Λειψία την ακολούθησε στους «16» ενώ η Γιουνγκ Μπόις είχε εξασφαλίσει την τρίτη θέση και τη συνέχειά της στο Europa League, αφήνοντας ουραγό και εκτός Ευρώπης τον Ερυθρό Αστέρα.
Απόλυτη η Σίτι, πέρασε και από το Βελιγράδι
Παρότι βαθμολογικά αδιάφορα πάντως και τα δύο ματς πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και αρκετά γκολ, με τη… νεανική Σίτι να επικρατεί με 3-2 στο Βελιγράδι του Αστέρα και τη Λειψία να νικά δύσκολα με 2-1 τη Γιουνγκ Μπόις. Και στα έξι ματς του ομίλου οι «Πολίτες» πέτυχαν από τρία γκολ και ολοκλήρωσαν με το απόλυτο των 18 βαθμών, ενώ οι «ταύροι» «καθάρισαν» τα ματς με τους άλλους δύο του γκρουπ και ηττήθηκαν μόνο από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.
Ο Καταλανός τεχνικός έδωσε χρόνο σε πολλά νέα παιδιά της ομάδας του και ένα από αυτά, ο 20χρονος Χάμιλτον, άνοιξε το σκορ με υπέροχο γκολ στο 19′, πετυχαίνοντας το πρώτο του επαγγελματικό γκολ, στο ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ένας ακόμη 20χρονος, ο Μπομπ έγραψε με ωραία κίνηση και τελείωμα το 0-2 στο 62′, για να μειώσει σε 1-2 ο Χουάνγκ με διαγώνιο σουτ στο 76′.
Ο Χάμιλτον κέρδισε πέναλτι από τον Ντζιγκά στο 84′ και ο Φίλιπς το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-3, το οποίο δεν ήταν όμως το τελικό σκορ. Αυτό γιατί ο Κάται μείωσε σε 2-3 με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Νικηφόρα έκλεισε την παρουσία της στον όμιλο και η Λειψία που επικράτησε με 2-1 της Γιουνγκ Μπόις, σε ένα ματς που τα πάντα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 51′ ο Σέσκο έκανε το 1-0, στο 53′ ο Κόλεϊ με πλασέ το 1-1 και τρία λεπτά μετά ο Φόρσμπεργκ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
- «Μια βαρετή ομάδα»: «Κράξιμο» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Άρσεναλ μετά τον τελικό
- Ο Ίμπον Ναβάρο «κλείνει» στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι «ανοίγει ο δρόμος» για Σπανούλη στον Άρη
- Με τρομερό Μοντέρο, η Βαλένθια διέλυσε τη Μπαρτσελόνα και την άφησε με μειονέκτημα έδρας στα playoffs
- Η μεγαλειώδης φιέστα της Παρί Σεν Ζερμέν: Το Παρίσι υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Ευρώπης (vid+pics)
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε στο «μάτι» τον Ντέκλαν Ράις
- Η… μισή Παρί στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν στο Champions League (pic)
- Η υπόσχεση του Φώτη Ιωαννίδη στους οπαδούς της Σπόρτινγκ: «Θα αγωνιστώ για όσα αξίζει ο σύλλογος κι εσείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442