Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σαχτάρ και Κοπεγχάγη: Οι «δήμιοι» της Ελλάδας για την αναρρίχησή της στην βαθμολογία της UEFA (pics, vid)

Σαχτάρ και Κοπεγχάγη: Οι «δήμιοι» της Ελλάδας για την αναρρίχησή της στην βαθμολογία της UEFA (pics, vid)

Η Σαχτάρ και η Κοπεγχάγη, οι πρωταθλήτριες Ουκρανίας και Δανίας αντίστοιχα, «καταστρέφουν» τα όνειρα της Ελλάδας για την κατάληψη της 15ης θέσης στην βαθμολογία των χωρών της UEFA

Η Κοπεγχάγη επικράτησε εντός έδρας της Γαλατάσαραϊ με σκορ 1-0, με αποτέλεσμα να προκριθεί ως δεύτερη στον όμιλο στην φάση των 16 του Champions League. Η Κοπεγχάγη σε έναν όμιλο υψηλού συντελεστή δυσκολίας κατάφερε να πάρει μία «παλικαρίσια» πρόκριση, παίζοντας στα περισσότερα παιχνίδια εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Η πρωταθλήτρια Δανίας ξεκίνησε την πορεία της μάλιστα στο φετινό Champions League από τη διαδικασία των προκριματικών, αποκλείοντας κατά σειρά: Μπρεϊντάμπλικ, Σπάρτα Πράγας και Ρακόφ για να βρεθεί στους ομίλους!

Η Κοπεγχάγη βασίζεται κυρίως σε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από τις Ακαδημίες της δημιουργώντας υπεραξίες, με ακριβότερη μεταγραφή έναν Γαλλοτυνήσιο από τη Βίμποργκ με επένδυση στα 2,5 εκατ. ευρώ, με τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας να μην ξεπερνά τα 25 έτη. To μπάτζετ είναι κατά πολύ μικρότερο από εκείνο του Ολυμπιακού, ενώ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με εκείνο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι, η Κοπεγχάγη έχει ήδη μαζέψει φέτος 15.000 βαθμούς, ενώ έχει ακόμη τουλάχιστον δύο ακόμη αγώνες να δώσει που ενδέχεται να αυξήσουν τη συγκομιδή της, οι ελληνικές ομάδες έχουν μαζέψει συνολικά 20.000 βαθμούς μέχρι στιγμής, εν αναμονή και των αυριανών αγώνων τους στο Europa και Conference League.

Και αν η Κοπεγχάγη έχει και τη σημαντική βοήθεια της Νόρτζελαντ με βαθμολογική συγκομιδή μεγαλύτερη των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, η Σαχτάρ αντιστέκεται μόνη της στην ελληνική αντεπίθεση, χωρίς τη βοήθεια της αποκλεισμένης Ντιναμό Κιέβου και με συνοδοιπόρο τη Ζόρια Λουχάνσκ.

Η Σαχτάρ, η οποία από πολλούς το καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε ως «χωριό», επειδή δέχθηκε 5 γκολ από την ΑΕΚ σε παιχνίδι προετοιμασίας, στάθηκε με αξιοπρέπεια σε έναν όμιλο με Μπαρτσελόνα, Πόρτο και την πρωταθλήτρια Βελγίου Αντβέρπ που έβγαλε νοκ άουτ τον περασμένο Αύγουστο την νταμπλούχο Ελλάδος και σήμερα στο Πόρτο διεκδικεί την πρόκρισή της στου 16 του Champions League.

H «νέα» Σαχτάρ, δεν έχει ουδεμία σχέση με την ομάδα προ πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, που είχε τη δυνατότητα για υπέρογκες μεταγραφικές επενδύσεις, πολύ μεγαλύτερες από αυτές των ελληνικών ομάδων. Έχει μετακομίσει για…εφέτος στο Αμβούργο, στηρίζεται πλέον στους δικούς της γηγενείς ποδοσφαιριστές με μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ τα 24 χρόνια και με μόλις έντεκα ξένους, που δεν κάνουν τη διαφορά.

Σαχτάρ Ντόνετσκ και Κοπεγχάγη μαζί με τους τρεις εφετινούς εκπροσώπους της Τσεχίας (Σλάβια Πράγας, Σπάρτα Πράγας και Βικτόρια Πλζεν) είναι οι ομάδες που προς το παρόν οι «δήμιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό πλασάρισμα.

Η βαθμολογία των χωρών στην UEFA

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024