Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένας «master» των ασίστ που έχει «τρελάνει» την Ευρώπη - Ποιος είναι ο 20χρονος Γιόχαν Μπακαγιόκο (vids)

Ένας «master» των ασίστ που έχει «τρελάνει» την Ευρώπη – Ποιος είναι ο 20χρονος Γιόχαν Μπακαγιόκο (vids)

Ο Γιόχαν Μπακαγιόκο αποτελεί το νέο «διαμάντι» του βελγικού ποδοσφαίρου, όλα τα «μεγαθήρια» της Ευρώπης έχουν στραμμένα τα μάτια τους πάνω του και η PSV βρήκε λίρα... εκατό με τη «μηχανή» των ασίστ.

Η Αϊντχόφεν πραγματοποιεί ένα απίστευτο ξεκίνημα στην Eredivisie, αφού μετά από 15 αγωνιστικές έχει το απόλυτο, είναι στην πρώτη θέση και παράλληλα, «κλείδωσε» και την παρουσία της στους «16» του Champions League, μέσω της δεύτερης θέσης.

Η ομάδα του Πέτερ Μπος παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο, μοιάζει ασταμάτητη και θέλει εκτός από τον τίτλο στην Ολλανδία να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. O Μπος έχει δημιουργήσει μια «καλοκουρδισμένη μηχανή», που έχει τρομερούς αυτοματισμούς, αλλά και μερικούς σπουδαίους παίκτες, με τον Γιόχαν Μπακαγιόκο να είναι αυτός που κάνει τη διαφορά.

To νέο «διαμάντι» του βελγικού ποδοσφαίρου κάνει… θραύση με την PSV

Ο νεαρός Βέλγος εξτρέμ αποτελεί το νέο «διαμάντι» των ακαδημιών της PSV, είναι επαγγελματίας από το καλοκαίρι του 2022 και φέτος είναι αναντικατάστατος από τον Μπος. Μάλιστα, η φετινή είναι και η χρονιά… εκτόξευσης του νεαρού επιθετικού, που κάνει… θραύση και έχει μπει στο στόχαστρο όλων των «μεγάλων» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η τρομερή ικανότητα στο ένας με έναν και η δημιουργία

Ο διεθνής winger είναι γεννημένος το 2003, αριστεροπόδαρος και σε 25 παιχνίδια εφέτος μετράει 4 γκολ και 13 ασίστ. Το συμβόλαιό του με το ολλανδικό κλαμπ εκπνέει το 2026 ενώ οι απαιτήσεις για πιθανή πώλησή του αναμένεται να είναι τσουχτερή.

Ο Μπακαγιόκο είναι ένας τοπ ντριμπλέρ, δεν χάνει την μπάλα από τα πόδια του, ενώ είναι τρομερός δημιουργός, κάτι που φανερώνουν οι ασίστ του. Έχει ήδη 13 σε 26 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και ήδη έχει το προσωνύμιο «μηχανή των ασίστ» στην Ολλανδία. Η ικανότητα του να δίνει τελικές πάσες είναι εντυπωσιακή, ενώ μπορεί και να σκοράρει. Συνήθως παίζει από δεξιά και του αρέσει να συγκλίνει και είτε να παίζει κάθετα, είτε να σουτάρει. Ο Μπος στηρίζει πολύ το παιχνίδι του από τα δεξιά, ενώ είναι αυτός που δημιουργεί αμυντική ανισορροπία σε όλες τις αντίπαλες άμυνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ποδοσφαιρική καριέρα του Μπακαγιόκο άρχισε στην Λεουβέν, έπειτα υπέγραψε με την Μπριζ και στη συνέχεια με τη Μέχελεν. Προτού αναχωρήσει για την Ολλανδία και την Κ17 της Αϊντχόφεν πέρασε και από την Άντερλεχτ.

Πέρυσι ο 20χρονος ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε τη σεζόν 22/23 με 39 αγώνες-9 γκολ και 6 ασίστ, ενώ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Βελγίου από τον Μάρτιο του 2023, έχοντας 9 συμμετοχές και 1 γκολ. Η τιμή του σύμφωνα με το Transfermarkt ανέρχεται στα 25.000.000 ευρώ με ανοδική τάση.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, η παραμονή και τα 100.000.000

Το καλοκαίρι η Μπρέντφορντ χτύπησε την πόρτα της PSV για την αγορά του Βέλγου, αλλά εκείνος προτίμησε να μείνει στην Ολλανδία και δικαιώνεται. Δεν ήθελε να φύγει από την Αϊντχόφεν, παρά το ενδιαφέρον και έχει καταφέρει να ανεβάσει την αξία του με τις απίστευτες εμφανίσεις σε Champions League και Eredivisie.

Οι «μέλισσες» ξεπερνούσαν τα 25.000.000 ευρώ στην πρόταση που κατέθεσαν, εισέπραξαν όμως ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Ο Μπακαγιόκο έκτοτε λέγεται ότι αξίζει πάνω από 60.000.000 ευρώ και όλο θα ανεβαίνει. Ειδικά με τη σεζόν που διανύει η PSV, αλλά και με τα ματς που έχει παίξει στην Ευρώπη και τα νοκ-άουτ που έρχονται. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που είναι στην Ολλανδία, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν φεύγει ούτε για προσφορά 100.000.000 ευρώ.

«Στόχος μου είναι να κερδίσω όσους περισσότερους τίτλους μπορώ και να σκοράρω τουλάχιστον 10 γκολ και να δώσω 20 ασίστ. Είμαι σε καλό δρόμο. Δεν έχουμε φτάσει στα μισά της σεζόν και είμαι ήδη στα μισά. Θα πρέπει να το πετύχω. Θέλω να γίνω πρωταθλητής Ολλανδίας (έχει ήδη κερδίσει ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ) και να πάω όσο πιο μακριά γίνεται στο Champions League. Ακόμα κι αν είχα προσφορά 100 εκατομμύρια, θα ήθελα να συνεχίσω στην PSV», δήλωσε ο Μπακαγιόκο.

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024