Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιορτινό τραπέζι: Έχεις όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι για να εντυπωσιάσεις;

Γιορτινό τραπέζι: Έχεις όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι για να εντυπωσιάσεις;

Διαλέξτε εκλεκτά επιτραπέζια σκεύη, γυαλιστερά ποτήρια και μαγευτικές διακοσμήσεις

Τα υλικά είναι έτοιμα, τα ποτά παγωμένα και μόλις ανακαλύψατε την τέλεια μουσική υπόκρουση. Αλλά πώς μπορείτε να δώσετε τον κατάλληλο τόνο για ένα εορταστικό δείπνο; Εύκολα! Με ένα δημιουργικό τραπέζι που θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Με εκλεκτά επιτραπέζια σκεύη, γυαλιστερά ποτήρια και μαγευτικές διακοσμήσεις.

Πρώτα απ’ όλα: αναρωτηθείτε τι ατμόσφαιρα θέλετε να δημιουργήσετε στο τραπέζι. Καθορίστε το θέμα του τραπεζιού σας σκεπτόμενοι τα χρώματα και τα υλικά. Το σχήμα των επιτραπέζιων σκευών, των μαχαιροπήρουνων και των ποτηριών σας θα καθορίσει επίσης την ατμόσφαιρα του τραπεζιού. Χρησιμοποιήστε τους ίδιους τόνους και τα ίδια υλικά στο styling σας για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε λευκά τραπεζομάντηλα, για παράδειγμα, συνδυάστε τα με λευκά χριστουγεννιάτικα κηροπήγια για να συνδέσετε το πάνω και το κάτω στρώμα μεταξύ τους.

Σκεφτείτε τη διάταξη των καθισμάτων

Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τους καλεσμένους σας ομοιόμορφα γύρω από το τραπέζι σας. Ένας ζυγός αριθμός καλεσμένων δημιουργεί μια ευχάριστη συμμετρία, αλλά υπάρχουν επίσης εύχρηστες λύσεις για περιττούς αριθμούς. Ένα στρογγυλό τραπέζι, για παράδειγμα, ή στρογγυλά σερβίτσια σε ένα ορθογώνιο τραπέζι. Αποφύγετε τα τραπεζομάντηλα όταν έχετε μονό αριθμό καλεσμένων, επειδή αυτά τείνουν να τονίζουν τους κενούς χώρους. Για τον ίδιο λόγο, μην τοποθετείτε ποτέ περισσότερες καρέκλες από όσες είναι οι καλεσμένοι, ώστε να μην έχουν την αίσθηση ότι κάποιος λείπει.

Σκεφτείτε τρισδιάστατα

Ένα τραπέζι έχει μήκος, πλάτος και ύψος. Αξιοποιήστε και τις τρεις διαστάσεις για να κάνετε το στυλ του τραπεζιού σας πιο δυναμικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε τα χριστουγεννιάτικα είδη κατά μήκος του τραπεζιού ή να συνδυάσετε κεριά και κηροπήγια με διαφορετικά ύψη.

Σκεφτείτε τις λεπτομέρειες

Οι λεπτομέρειες κάθε άλλο παρά ασήμαντες είναι. Για ένα εορταστικό τραπέζι, η τελευταία πινελιά είναι απαραίτητη. Σκεφτείτε ειδικά δαχτυλίδια χαρτοπετσέτας, ετικέτες με ονόματα ή ένα λουλούδι στο πιάτο κάθε καλεσμένου. Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στο styling σας και να αναδείξετε το θέμα σας.

Είδη σερβιρίσματος

Μαχαίρια για να κόψετε τη γαλοπούλα, κουτάλες αλλά και πιρούνες για τις σαλάτες και τα ορεκτικά σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το εορταστικό σας τραπέζι. Αν δεν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα σετ από τα πολύτιμα αυτά είδη σερβιρίσματος τότε απλά επιλέξετε εκείνα που ταιριάζουν στο θέμα που έχετε διαλέξει.

Απλά διασκεδάστε!

Τα φιλόξενα τραπέζια δίνουν τον τόνο για αξέχαστα δείπνα. Ένας χαλαρός οικοδεσπότης είναι πολύ πιο σημαντικός από το πώς θα φαίνεται τελικά το τραπέζι. Γιατί στο τέλος, το μόνο που έχει σημασία είναι να περνάτε καλά μαζί.

Και φυσικά αν δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορείτε τώρα να βρείτε ότι σας λείπει σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr  ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε να κάνετε δώρο σε κάποιον φίλο σας ενώ εάν δεν γνωρίζετε τι δώρο να κάνετε στους αγαπημένους σας, τότε σας έχουμε την πιο εύκολη λύση: Δωροκάρτα SHOPFLIX!

Εσείς επιλέγετε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε και εκείνοι ό,τι πραγματικά χρειάζονται ανάμεσα σε πάνω από 5 εκατομμύρια επιλογές.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024