Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιώτης Μάργαρης: Ο γνωστός κιθαρίστας μιλά για τις εμφανίσεις του με τον Χρήστο Θηβαίο

Παναγιώτης Μάργαρης: Ο γνωστός κιθαρίστας μιλά για τις εμφανίσεις του με τον Χρήστο Θηβαίο

Μετά την πρώτη τους συνύπαρξη στη Σφίγγα και τις συναυλίες, οι δυο τους έρχονται ξανά να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια "γυμνά αλλά και γυμνασμένα, όπως τη στιγμή που έρχονται στο φως".

Ο Παναγιώτης Μάργαρης είναι συνυφασμένος με την κλασική κιθάρα. Ο καταξιωμένος κιθαρίστας με καλλιτεχνική διαδρομή, τόσο στην Ελλάδα και όσο και στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες.

Φέτος εμφανίζεται στη μουσική σκηνή Σφίγγα μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο, σε ένα πρόγραμμα που εύλογα ονομάζουν «2», για δύο κιθάρες και μία φωνή. Οι 2 τους γνωρίστηκαν το 1997 κατά την ηχογράφηση του διαχρονικού πλέον τραγουδιού «Πόσο πολύ σ΄ αγάπησα» το οποίο ερμηνεύει ο Χρήστος Θηβαίος με τον Παναγιώτη Μάργαρη να παίζει κιθάρα.

Τον συναντήσαμε πριν τη μουσική παράσταση, όπου μας μίλησε για τη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών.

Η κλασική κιθάρα έχει τεράστιες δυνατότητες ως πολυφωνικό μουσικό όργανο

Οι δύο καλλιτέχνες για περιορισμένες εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου

Ένα πρόγραμμα αισθαντικό και μελωδικό, που μοιάζει να αναβιώνει το ύφος των μπουάτ αν και δηλώνει μουσικός «παντός καιρού, μια που εμφανίζομαι συχνά σε μικρές μουσικές σκηνές αλλά και σε πολύ μεγάλα θέατρα», όπως μας λέει ο ίδιος.

«Σίγουρα προτιμώ τα μικρά σχήματα διότι θεωρώ ότι έχουν μεγαλύτερη καλλιτεχνική δύναμη και αλήθεια. Εξάλλου, η κλασική κιθάρα έχει τεράστιες δυνατότητες ως πολυφωνικό μουσικό όργανο και πάντα με γοήτευε η πρόκληση του να αναπληρώνει μια ολόκληρη ορχήστρα.»

Μέσα από την πλούσια δισκογραφία του αλλά και τις εμφανίσεις του, έχει παίξει μελωδίες από σχεδόν κάθε είδος μουσικής. Από ροκ, μέχρι κινηματογραφική και κλασική μουσική, τους Έλληνες συνθέτες.

Υπάρχει άραγε κάποιο είδος που δεν έχει ακόμα προσεγγίσει και τον ενδιαφέρει;

«Ανέκαθεν με ενθουσίαζε ως καλλιτεχνικός στόχος η ένωση της κιθάρας με τα μουσικά είδη που αγαπώ. Εκείνο που δεν έχω κάνει ακόμα, είναι να παίξω σε συναυλίες τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών της λαϊκής μουσικής. Είναι κάτι το οποίο συζητώ αυτό τον καιρό ως συναυλιακό project: την ένωση της κλασικής κιθάρας με την λαϊκή μας ποίηση και μουσική.»

Η συνεργασία με τον Χρήστο Θηβαίο

Προς το παρόν και πέρα από τις εμφανίσεις ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά με ερμηνευτή τον Χρήστο Θηβαίο, με τον οποίο συνεργάζεται για δεύτερη σεζόν, δημιουργώντας μια μοναδική χημεία που απολαμβάνουν και οι δύο.

Στις εμφανίσεις τους πέρα από το ρεπερτόριο του Χρήστου Θηβαίου και αγαπημένες μελωδίες που παίζει ο ίδιος, επιχειρούν κάθε βράδυ και ευφάνταστες εκτελέσεις σε απρόβλεπτα τραγούδια. Ο ίδιος αποφεύγει να μας αποκαλύψει κάποια από αυτά κρατώντας το μυστήριο ζωντανό και προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει από κοντά κάποια από αυτά.

Πληροφορίες

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

sfigamusic@gmail.com

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024