Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλύφθηκε το πορτρέτο της Όπρα Γουίνφρεϊ στην Εθνική Πινακοθήκη - Δείτε τον εκπληκτικό πίνακα

Αποκαλύφθηκε το πορτρέτο της Όπρα Γουίνφρεϊ στην Εθνική Πινακοθήκη – Δείτε τον εκπληκτικό πίνακα

Το Ινστιτούτο Smithsonian προχώρησε στην παραγγελία ενός πορτρέτου της Όπρα Γουίνφρεϊ σε αναγνώριση της «σημαντικής συμβολής της στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα».

Η Όπρα Γουίνφρεϊ «φιλοξενείται» τώρα στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων.

Η 69χρονη σταρ εμφανίστηκε την Τετάρτη στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ινστιτούτου Smithsonian στην Ουάσιγκτον για να εορτάσει τα αποκαλυπτήρια του επίσημου πορτρέτου της, το οποίο βρίσκεται πλέον στον πρώτο όροφο του μουσείου.

«H Γουίνφρεϊ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα»

Το πορτραίτο της Γουίνφρεϊ, φιλοτεχνήθηκε για τη μόνιμη συλλογή του μουσείου από τον καλλιτέχνη Shawn Michael Warren με έδρα το Σικάγο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ινστιτούτου Smithsonian. Το πορτρέτο του Warren απεικονίζει την Γουίνφρεϊ να ποζάρει με ένα ολόσωμο μωβ φόρεμα έξω από το σπίτι της στην Καλιφόρνια.

«Η ευγνωμοσύνη είναι πραγματικά η θρησκεία μου», λέει η Γουίνφρεϊ

«Ως παγκόσμια ηγέτιδα των μέσων ενημέρωσης, φιλάνθρωπος, παραγωγός, ηθοποιός, συγγραφέας και επιχειρηματίας, η Γουίνφρεϊ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα, γεγονός που της χάρισε μια θέση στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου για τα αποκαλυπτήρια του πορτραίτου.

«Μέσα από την ανέλιξη της ως παρουσιάστρια και παραγωγός του «The Oprah Winfrey Show», η Όπρα επέδειξε μια ασύγκριτη ικανότητα να συνδέεται με τους ανθρώπους και να τους εμπνέει να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους», ανέφερε σε δήλωση της η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων, Kim Sajet.

«[Το όραμα και το πνεύμα της Γουίνφρεϊ] χρήζουν αναγνώρισης στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων και είμαστε στην ευχάριστη θέση να την γιορτάσουμε με αυτό το πορτρέτο που της προσέφερε ο Shawn Michael Warren, ο οποίος αποτύπωσε τη ζεστασιά και τη συμπόνια της σε αυτόν τον πίνακα», πρόσθεσε.

Η Γουίνφρεϊ προωθεί την επερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά του «The Color Purple», στην οποία συμμετείχε ως εκτελεστική παραγωγός. Πρωταγωνίστησε ως Sofia στην αρχική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ το 1985, στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο.

«Η ευγνωμοσύνη είναι πραγματικά η θρησκεία μου», λέει η Γουίνφρεϊ στο PEOPLE στο εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας. Συμπληρώνει ότι η ερμηνεία της ως Σοφία στην αρχική ταινία Color Purple «άλλαξε τα πάντα» για εκείνη. «Ήταν ένα πνευματικό άνοιγμα για μένα που με έκανε να δω τη ζωή μου με διαφορετικό τρόπο».

*Mε πληροφορίες από People

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024