Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιος θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου;

Ποιος θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου;

Η γαλλική κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα έξοδα των φίλων της ομάδας της Ανδαλουσίας. Φαίνεται πως είναι η νέα τάση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και στην ανικανότητα αποτροπής επεισοδίων στους αθλητικούς χώρους. Ο Ζεράλ Νταρμανέν, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας που συκοφάντησε τους φιλάθλους της Λίβερπουλ για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια της γαλλικής αστυνομίας αλλά και όσων είχαν εμπλακεί στον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας του τελευταίους τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Σταντ ντε Φρανς –ανάμεσά τους και η UEFA– επέστρεψε δριμύτερος.

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση που επισημοποιήθηκε μόλις χθες, απαγορεύει στους φιλάθλους της Σεβίλλης να ταξιδέψουν στη Λανς για το αποψινό παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η γαλλική κυβέρνηση για την πάταξη τη οπαδικής βίας.

Οι φίλοι της Σεβίλλης που είχαν προγραμματίσει το ταξίδι εδώ και μέρες δεν ξεπερνούν τους τριακόσιους. Είχαν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία, είχαν αγοράσει εισιτήρια του αγώνα και την Κυριακή ετοίμαζαν βαλίτσες για το Πα-ντε-Καλέ.

Η γαλλική κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα έξοδα των φίλων της ομάδας της Ανδαλουσίας. Φαίνεται πως είναι η νέα τάση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Το ζήτημα που προέκυψε και προκάλεσε την οργή των ανθρώπων της Σεβίλλης είναι αρκετά σοβαρό γιατί η Γαλλία παραδέχεται εμμέσως πως δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια σε μια χούφτα ανθρώπους. Σε επτά μήνες η ίδια χώρα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στο οποίο θα συρρεύσουν όχι τριακόσιοι αλλά εκατομμύρια άνθρωποι. Οι προκλήσεις στα θέματα της ασφάλειας ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν να συγκριθούν με το αποψινό παιχνίδι. Κι όμως, η γαλλική κυβέρνηση, διά στόματος Νταρμανέν, παραδέχεται την αδυναμία της προκαλώντας τρόμο για το τι μπορεί να συζητείται πίσω από τις κλειστές πόρτες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και τις πιθανότητες επιτυχίας.

Ποια είναι όμως η θέση της UEFA απέναντι σε τέτοιες μονομερείς αποφάσεις, που όπως βλέπουμε έχουν απήχηση και στην ελληνική πλευρά με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την παρουσία κόσμου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα;

Δεν τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας των διεθνών διοργανώσεων; Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Σεβίλλη παίζουν το ευρωπαϊκό τους μέλλον που έχει άμεση σχέση και με την οικονομική τους επιβίωση, ενώ ταυτόχρονα ευνοούνται σκανδαλωδώς οι αντίπαλοί τους. Η πιθανότητα να προσφύγει κάποιος σύλλογος στα δικαστήρια και να ζητήσει αποζημιώσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό, είναι πλέον πολύ μεγάλη. Και τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Κάποιοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024