Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια τρύπα στο νερό

Μια τρύπα στο νερό

Η Κυβέρνηση θυμήθηκε μέτρα σε ισχύ που δεν τηρούνται, αλλά θα τηρηθούν τώρα. Ντύθηκε και αθλητικός δικαστής. Και έζησαν αυτοί καλά…

Σοφότεροι εδώ και λίγη ώρα οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του επαγγελματικού αθλητισμού της χώρας. Το χρωστάνε σε μια ακόμη Κυβέρνηση που έστυψε το μυαλό της για δύο ολόκληρες ώρες Σάββατο μεσημέρι, προκειμένου Δευτέρα πρωί να ανακοινώσει την λύση του προβλήματος της οπαδικής βίας. Ήταν να μην το αποφασίσει. Από τη στιγμή που το έβαλε στην ατζέντα της, τα υπόλοιπα αφορούν μόνο τους ιστορικούς του μέλλοντος για την καταγραφή αυτής της ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης!

Και για όσους τυχόν δεν κατάλαβαν; Τέρμα πλέον τα επεισόδια. Ξεμπερδέψαμε οριστικά με δαύτα. Σε δύο μήνες από τώρα όταν με το καλό ανοίξουν ξανά τα γήπεδα της Super League, οι «μπαχαλάκηδες» ανά την Επικράτεια θα έχουν γίνει… αρνάκια. Γιατί; Διότι ποιος από αυτούς (όταν τέλος πάντων θα σταματήσει να κρατά την κοιλιά του από τα γέλια) θα μπορέσει να αντέξει έστω στην ιδέα ότι η Κυβέρνηση μπορεί να συνεδριάσει ξανά για τον ίδιο λόγο; Έχουν και τα βασανιστήρια τα όρια τους!

Κρίμα όμως που ο Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τη δέσμη μέτρων ως προϊόν «ομαδικής» δουλειάς. Θα είχε αξία, να γνωρίζαμε και τους εισηγητές Υπουργούς. Να μάθουμε για παράδειγμα ποιος ήταν εκείνος που συνέλαβε την ιδέα ότι με αφορμή επεισόδια που έγιναν έξω από ένα γήπεδο βόλει την ώρα μιας αναμέτρησης Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, θα πρέπει να κλείσουν όλα τα γήπεδα του ποδοσφαίρου της Super League; Να ξέρει άραγε ότι στο βόλει έχει πάλι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το Σάββατο στον Ρέντη και έπειτα από τη σημερινή ανακοίνωση το ματς αυτό θα γίνει με κόσμο, όταν την ίδια ώρα θα γίνεται «κεκλεισμένων» το ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης; Αποκλείεται. Και να το ήξερε όμως, σιγά μην άφηνε μια τέτοια ασήμαντη λεπτομέρεια να του χαλάσει μια τόσο όμορφη ιστορία…

Ενδιαφέρουσα θα ήταν και η πληροφορία για τον «εμπνευστή» της ιδέας να παίξουν με κόσμο στην Ευρώπη την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός (Μακάμπι Χάιφα) και ο ΠΑΟΚ (Ελσίνκι), αλλά όχι και ο Ολυμπιακός (Μπάτσκα Τοπόλα). Όχι, τίποτε άλλο αλλά  όλο και κάποιος κακοπροαίρετος θα βρεθεί να πει ότι αυτή δεν ήταν απόφαση Σαββάτου, αλλά Κυριακής, μετά το tweet του Γιάννη Αλαφούζου και την ανάρτηση του Κυριάκου Κυριάκου. Διαμαρτυρήθηκαν και οι δύο τους, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η Κυβέρνηση ενημέρωσε την UEFA ότι και τα τρία ματς θα γίνουν κεκλεισμένων. Τελικά έγινε λάθος (μάλλον από την… UEFA). Θα παίξουν με κόσμο και οι δύο τους. Και ο Ολυμπιακός (που δεν είπε τίποτα); Ας πρόσεχε…

Ο Ολυμπιακός του ποδοσφαίρου, πάντα. Γιατί ο Ολυμπιακός του μπάσκετ, την Παρασκευή στην Ευρωλίγκα θα υποδεχτεί την Βαλένθια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κανονικά με κόσμο. Όπως το Σάββατο στα Νέα Λιόσια θα γίνει με κόσμο το ντέρμπι του χάντμπολ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Και οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα είναι κανονικά στο ΟΑΚΑ, για το ντέρμπι πρωταθλήματος μπάσκετ με τους Ερυθρόλευκους σε έναν μήνα από τώρα (20/1).  Στο ποδόσφαιρο δεν θα μπορούν να πάνε. Γιατί ως γνωστόν πάνε άλλοι οπαδοί στο ποδόσφαιρο, άλλοι στο μπάσκετ, άλλοι στο βόλει, άλλοι στο χάντμπολ κλπ. Το εξήγησε αναλυτικά και αυτό ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και τέλος πάντων, γιατί ακόμη και ένα κακό αστείο πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει; Κανείς δεν περίμενε σήμερα να ακούσει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον από την Κυβέρνηση. Κανείς που να καταλαβαίνει ότι και αυτή, όπως και οι προηγούμενες, δεν διαθέτει την κατάρτιση, τις ικανότητες για να καταπιαστεί (πολλώ δε μάλλον να λύσει) ένα τόσο σοβαρό θέμα. Δεν έχει σημασία αν θέλουν. Δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις. Δεν ξέρουν. Δεν καταλαβαίνουν. Δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει στον επαγγελματικό αθλητισμό. Το επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά.

Το θέμα όμως είναι ότι τρία νέα παιδιά, ο Τόσκο, ο Άλκης και ο Μιχάλης, έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια, σε οπαδικά επεισόδια –που έγιναν μακριά από γήπεδα που σήμερα η Κυβέρνηση έκλεισε-. Και ότι από το βράδυ της Πέμπτης χαροπαλεύει ένας ακόμη νέος άνθρωπος. Κάποιος που δεν βρέθηκε έξω από ένα γήπεδο γιατί το ήθελε, αλλά γιατί το απαιτούσε η δουλειά του. Δεν μπορεί λοιπόν να τα βάζει όλα αυτά η Πολιτεία σε ένα… μίξερ και να καταλήγει σε ανακοινώσεις που αφορούν τις κάμερες στα γήπεδα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Μέτρα δηλαδή που θεωρητικά ισχύουν εδώ και χρόνια.

Δεν έχει καμία λογική η απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα. Δεν βγάζει νόημα ότι επιλέχθηκαν αποκλειστικά αυτά του ποδοσφαίρου. Το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να προκαλέσει είναι οι χιλιάδες άνθρωποι που πλήρωσαν το καλοκαίρι για ένα εισιτήριο διαρκείας να το σκεφτούν δύο φορές το επόμενο. Γιατί δεν τους φτάνει μόνο ο κίνδυνος μιας τιμωρίας «κεκλεισμένων» από την δράση των… λίγων μέσα ή έξω από ένα γήπεδο. Έχουν πλέον και την Κυβέρνηση να τους αγνοεί επιδεικτικά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024