Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε προάστια της Δαμασκού

Συρία: Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε προάστια της Δαμασκού

Το Ισραήλ προχώρησε σε αεροπορική επίθεση «βάζοντας στο στόχαστρο διάφορα σημεία στα περίχωρα της Δαμασκού» ενώ ακούστηκε σειρά εκρήξεων «περισσότερων απ' ό,τι συνήθως».

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς σήμερα Δευτέρα πλήγματα εναντίον διαφόρων τομέων σε προάστια της Δαμασκού, πρωτεύουσας της Συρίας, μετέδωσε το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

«Περί τις 23:05 (…) ο ισραηλινός εχθρός προχώρησε σε αεροπορική επίθεση (…) βάζοντας στο στόχαστρο διάφορα σημεία στα περίχωρα της Δαμασκού», δήλωσε στο πρακτορείο πηγή του στα σώματα ασφαλείας.

Ακούστηκε σειρά εκρήξεων σε προάστια της Δαμασκού

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας κατέστρεψε πυραύλους, ενώ άλλοι προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές», συνέχισε η πηγή.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως άκουσε σειρά εκρήξεων, περισσότερων από ό,τι συνήθως, σε προάστια της συριακής πρωτεύουσας. Ο ισραηλινός στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το AFP, δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές.

Το Ισραήλ σπανίως τοποθετείται δημόσια για τις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Συρία, όπου λέει πως θέλει να εμποδίσει το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, ν’ αποκτήσει ερείσματα, κυρίως μέσω συμμάχων του όπως ο στρατιωτικός βραχίονας του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη συριακή επικράτεια πολλαπλασιάστηκαν μετά το ξέσπασμα την 7η Οκτωβρίου του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με έναυσμα επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, την πιο αιματηρή από καταβολής κράτους το 1948.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα πλήγματα που έγιναν τη νύχτα είχαν στόχο «εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ» στη συνοικία Σαγέντα Ζαϊνάμπ και κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Κατά της Χεζμπολάχ

Αν και δεν σχολίασε τα πλήγματα σε προάστια της Δαμασκού, ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, έκανε λόγο χθες Κυριακή για πυρά από τον Λίβανο εναντίον του βόρειου Ισραήλ.

Τόνισε πως δυνάμεις του τα «ανταπέδωσαν», βάζοντας στο στόχαστρο τομέα «απ’ όπου προήλθαν», συμπληρώνοντας πως «νωρίτερα, πλήξαμε πυρήνα τρομοκρατών της Χεζμπολάχ».

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού Χερτσί Χαλεβί μετέβη χθες στην περιοχή των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου, μέτωπο όπου η κατάσταση εκτραχύνθηκε την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου με τη Χαμάς.

Για να αποκατασταθεί «η ηρεμία και η ασφάλεια», το Ισραήλ θα «προκαλέσει ζημιές, θα προχωρήσει σε ενέργειες αποτροπής, θα σκοτώσει μέλη της Χεζμπολάχ και θα επιδείξει την υπεροχή του, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε πλήγματα ή σε πόλεμο», διεμήνυσε, σύμφωνα με το επιτελείο.

Τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ και Σύρος σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε πλήγμα ισραηλινού UAV εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαιναν στη νότια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τη 2η Δεκεμβρίου, δυο Σύροι, που φέρονται να ήταν μέλη της Χεζμπολάχ, και δυο αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτης δύναμης του Ιράν, σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό, κατά την ίδια ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024