Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Νέα ισραηλινή αεροπορική επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Δαμασκό

Συρία: Νέα ισραηλινή αεροπορική επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Δαμασκό

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της Δαμασκού, την πρωτεύουσα της Συρίας, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας να κάνουν λόγο για νέα πυραυλική επίθεση του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα πυραυλική επίθεση εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Δαμασκού, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Συρίας (φωτογραφία, αρχείου, επάνω, από το Reuters).

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα κατά της Συρίας

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της συριακής πρωτεύουσας λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα κατά της γειτονικής του χώρας από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, πριν 12 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, μαχητές της Χεζμπολάχ και θέσεις του συριακού στρατού.

Σπανίως σχολιάζει κατά περίπτωση τα πλήγματα στη Συρία, αλλά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να ενισχύσει εκεί την παρουσία του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επληξαν αεροδρόμια

Στις αρχές Οκτωβρίου, ισραηλινές επιθέσεις είχαν θέσει εκτός λειτουργίας τα δύο κύρια αεροδρόμια της Συρίας.

Επρόκειτο για τα αεροδρόμια της πρωτεύουσας Δαμασκού και της βόρειας πόλης του Χαλεπίου, τα οποία υπέστησαν ζημιές από τις επιδρομές του Ισραήλ.

Οι αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν ταυτόχρονα και κατάφεραν να καταστρέψουν «τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας», είχε δηλώσει συριακή στρατιωτική πηγή σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024