Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η Ρωσία καταδικάζει τις επιθέσεις του στη Συρία - Κίνδυνος «στρατιωτικής κλιμάκωσης»

Ισραήλ: Η Ρωσία καταδικάζει τις επιθέσεις του στη Συρία – Κίνδυνος «στρατιωτικής κλιμάκωσης»

«Κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της Συρίας χαρακτηρίζει η Ρωσία τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Δαμασκό και το Χαλέπι, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε χθες Πέμπτη τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στα δυο κυριότερα συριακά αεροδρόμια που τα έθεσαν εκτός λειτουργίας, κρίνοντας πως αποτέλεσαν «κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας και «των κανόνων του διεθνούς δικαίου» (στη φωτογραφία αρχείου του Tass/Artyom Geodakyan, επάνω, η ρωσική σημαία κυματίζει στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στη Μόσχα).

«Δεν πρέπει να επιτραπεί να συμβεί ποτέ» στρατιωτική κλιμάκωση

Η Μόσχα θεωρεί πως τέτοιες ενέργειες «μπορεί να έχουν εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες» με φόντο τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, καθώς «θα μπορούσαν να προκαλέσουν στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή», κάτι «που δεν πρέπει να επιτραπεί να συμβεί ποτέ».

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε τους διαδρόμους αποπροσγειώσεων στα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού χθες Πέμπτη, θέτοντας και τα δύο εκτός λειτουργίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν ταυτόχρονα και κατάφεραν να καταστρέψουν «τους διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας», τόνισε συριακή στρατιωτική πηγή σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στόχος το… Ιράν

Το συριακό φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης Sham FM ανέφερε ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, υπήρξαν ζημιές αλλά όχι θύματα στο αεροδρόμιο του Χαλεπιού. Για τον αντίκτυπο της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Δαμασκού δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 του Ισραήλ μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τις επιθέσεις στα δύο αεροδρόμια.

Πηγές που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι οι επιδρομές έχουν σκοπό να διαταράξουν ιρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς τη Συρία, όπου η επιρροή της Τεχεράνης έχει αυξηθεί.

Ο ισραηλινές επιθέσεις πραγματοποιούνται τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, αναμένεται να επισκεφτεί τη Συρία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024