Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και το Μπαγκλαντές βρήκε πετρέλαιο!

Και το Μπαγκλαντές βρήκε πετρέλαιο!

Το Μπαγκλαντές ανακάλυψε κοίτασμα πετρελαίου αξίας 636 εκατομμυρίων δολαρίων

Το Μπαγκλαντές αποκάλυψε αυτήν την Κυριακή την ανακάλυψη ενός κοιτάσματος πετρελαίου αξίας περίπου 636 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα σπάνιο εύρημα σε αυτήν την ασιατική χώρα που αντιμετωπίζει ενεργειακό έλλειμμα.

«Ξεκινήσαμε τη γεώτρηση σε αυτήν την περιοχή πριν από δύο μήνες και βρήκαμε φυσικό αέριο σε τρία διαφορετικά στρώματα. Αλλά τα καλύτερα νέα είναι ότι βρήκαμε πετρέλαιο στο πρώτο στρώμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Nasrul Hamid σε συνέντευξη Τύπου.

Το κοίτασμα θα μπορούσε επομένως να αξίζει περίπου 70 δισεκατομμύρια τάκα

Το απόθεμα πετρελαίου βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή Sylhet και παρόλο που ο Hamid είπε ότι ο ακριβής όγκος θα αποκαλυφθεί σε περίπου τέσσερις έως πέντε μήνες, η κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobangla αρχικά υπολόγισε τον όγκο του σε οκτώ έως δέκα εκατομμύρια βαρέλια αργού.

Το κοίτασμα θα μπορούσε επομένως να αξίζει περίπου 70 δισεκατομμύρια τάκα (περίπου 636 εκατομμύρια δολάρια), λαμβάνοντας υπόψη την τιμή των 56 τάκα ανά λίτρο, ανέφερε η Petrobangla σε ανακοίνωσή της.

Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να υποδηλώνει την παρουσία περισσότερου πετρελαίου σε αυτή την περιοχή που συνορεύει με την Ινδία.

Είναι η δεύτερη ανακάλυψη αποθεμάτων πετρελαίου στο Μπαγκλαντές

«Προς το παρόν, η ποσότητα που υπάρχει στο πηγάδι είναι ασήμαντη σε σύγκριση με την υψηλή ζήτηση στο Μπαγκλαντές», δήλωσαν γεωλόγοι στο Πανεπιστήμιο της Ντάκα, «αν και αυτό δείχνει ότι θα μπορούσαν να προκύψουν περισσότερες πετρελαιοπηγές στο γειτονικές περιοχές.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων CEIC Data, η ημερήσια ζήτηση πετρελαίου στο Μπαγκλαντές είναι 253.000 βαρέλια.

Αυτό που ανακοινώθηκε είναι μόνο η δεύτερη ανακάλυψη αποθεμάτων πετρελαίου στο Μπαγκλαντές. Το προηγούμενο κοίταμσα χρονολογείται από το 1986 και το Μπαγκλαντές ήταν σε θέση να εξάγει 560.869 βαρέλια αργού πετρελαίου μέχρι το 1994, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Business Standard.

Το Μπαγκλαντές έχει επηρεαστεί από πολυάριθμα ενεργειακά προβλήματα. Εκδόθηκε και διάταγμα για κλείσιμο τον περασμένο Ιούλιο όλων των σταθμών παραγωγής ενέργειας που λειτουργούν με ντίζελ για να αντιμετωπιστεί η υψηλή τιμή αυτού του καυσίμου στην παγκόσμια αγορά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024