Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Μίξερ»: Ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης

«Μίξερ»: Ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο (διπλές παραστάσεις) και Κυριακή στο Μικρό Γκλόρια.

Η βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2022 για το έργο της «Οι αποκάτω», Ζέτη Φίτσιου παρουσιάζει από τις 24 Νοεμβρίου στο όμορφο θέατρο της οδού Ακαδημίας το νέο της θεατρικό κείμενο, το εκρηκτικό «Μίξερ». Μια διαφορετική θεατρική παράσταση, ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης, όπως η ίδια το χαρακτηρίζει. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κύπριος και ιδιαίτερα ταλαντούχος Κώστας Σιλβέστρος.

«Μέσα σε έναν φρενήρη κόσμο αλλεπάλληλων και απροσδόκητων αναταράξεων, το αιχμηρό χιούμορ της Ζέτης Φίτσιου μας οδήγησε στο στήσιμο ενός ξέφρενου γλεντιού επί σκηνής. Η υπόθεση του «Μίξερ», γεμάτη ευτράπελες καταστάσεις, αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Στόχος όλων μας είναι η παράσταση αυτή να λειτουργήσει καθαρτικά και όσο το δυνατόν πιο εξιλεωτικά στα τραύματα που μας προκαλεί ο σαρωτικός, σύγχρονος κόσμος.», δηλώνει ο ίδιος.

Ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης σε κείμενο της Ζέτης Φίτσιου και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου

Εκεί που στήνεται ένα ξέφρενο γλέντι επί σκηνής

Είδαμε την παράσταση το πρώτο Σάββατο του Δεκέμβρη, στην κατάμεστη αίθουσα του Μικρού Γκλόρια με το κοινό να συμμετέχει χειροκροτώντας, γελώντας και σίγουρα διασκεδάζοντας. Τα 75 λεπτά που διαρκεί παιρνούν σαν νερό, αφού οι δύο ηθοποιοί ο Αλέξανδρος Σιάτρας και η Έλενα Χαραλαμπούδη, την οποία το κοινό έχει ξεχωρίσει και ακολουθεί στα social και το You Tube με την εκπομπή της «5 minute mum», παρέα με τον ταλαντούχο μουσικό Κωνσταντίνο Τσιμπούκη δεν στέκονται δευτερόλεπτο.

Τραγουδούν, μεταμορφώνονται, σατιρίζουν, σχολιάζουν την επικαιρότητα με όχημα τον δεκαπεντασύλλαβο στίχο και την ανατρεπτική μουσική.

Οι τρεις τους καταφέρνουν εντελώς αβίαστα να μεταφέρουν συναισθήματα στο κοινό παρουσιάζοντας τις περιπέτειες ενός φέρελπι καλλιτέχνη, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Ωστόσο, η δύσκολη οικονομική κατάσταση του δεν του επιτρέπουν μεγαλόπνοα σχέδια. Τελικά το όραμα του αλλάζει και αντί για Άμλετ αναγκάζεται να παίξει τον Βαγγέλη. Που αντί για τη Δανία του Σαιξπηρικού ήρωα θα μείνει στην πολύπαθη Κυψέλη κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρει να ανεβάσει την παράστασή του.

Ο Αλέξανδρος Σιάτρας και η Έλενα Χαραλαμπούδη μαζί με τον μουσικό Κωνσταντίνο Τσιμπούκη.

Τι συμβαίνει όταν οι δύο ήρωες αναλαμβάνουν να παίξουν όλους τους ρόλους του δικού τους έργου;

Η παράσταση ξεκινά και μπροστά μας ξετυλίγεται η ιστορία του Βαγγέλη που από άσημος πορτιέρης, καταλήγει μέσα από μια σειρά παράδοξων γεγονότων να γίνει αρχηγός του κράτους. Ενός κράτους εντελώς διαλυμένου και ανοργάνωτου στο οποίο κυριαρχεί η διαφθορά, η λαμογιά και η τσαπατσουλιά.

Σε αυτή την ξέφρενη πορεία «ανέλιξής» του, ο ήρωας θα συναντήσει στον δρόμο του χαρακτήρες που είτε θα του βάλουν εμπόδια είτε θα του αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

Οι παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Η μουσική που υπογράφει ο Θοδωρής Οικονόμου και αποδίδεται επί σκηνής από τον Κωνσταντίνο Τσιμπούκη (παίζοντας μπουζούκι, λύρα, μπαγλαμαδάκι) συμπληρώνει απόλυτα το θεατρικό κείμενο και τις ερμηνείες των ηθοποιών καταφέρνοντας όντως να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο μιούζικαλ τσέπης – ξόρκι για την εποχή που ζούμε.

Πληροφορίες

Παραστάσεις:

Παρασκευή στις 21:15

Σάββατο στις 18:15 και 21:15

Κυριακή στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

18€ κανονικό

15€ φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ

Sports in

Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο in: «Ξεκινά μια νέα μεγάλη εποχή για τον Ολυμπιακό – Χάρηκα πολύ με την πορεία της ομάδας»

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ μίλησε στο in για τον τελικό του Confernece League κι έστειλε μήνυμα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024