Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πατέρας Άλκη για Ρέντη: Υπάρχει πολλή οργή και μίσος – Φταίμε όλοι

Πατέρας Άλκη για Ρέντη: Υπάρχει πολλή οργή και μίσος – Φταίμε όλοι

«Ό,τι μέτρα πήρε η πολιτεία ως τώρα δεν έδειξαν αποτέλεσμα» λέει ο πατέρας του Άλκη Καμπανού μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού στον Ρέντη

Για τα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα και την οργή των νέων ανθρώπων, που εμπλέκονται συνήθως σε τέτοιου είδους περιστατικά μίλησε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης, με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού στον Ρέντη.

«Ό,τι μέτρα πήρε η πολιτεία ως τώρα δεν έδειξαν αποτέλεσμα, γιατί εκτός από τον Άλκη θρηνήσαμε και τον Μιχάλη. Ελπίζουμε να αναρρώσει και το παλικάρι που είναι στην εντατική και να επιστρέψει υγιής στα καθήκοντά του. Δυστυχώς τα φαινόμενα έγιναν πιο σοβαρά. Τα μέτρα της πολιτείας -που είναι προς τη θετική πλευρά- θα πρέπει να ενισχυθούν και με άλλα μέτρα» είπε ο πατέρας του Άλκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Φταίνε περισσότερα από τα παιδιά οι γονείς τους»

«Υπάρχει όχι μόνο το θέμα της αποτροπής, αλλά και της πρόληψης. Κοινός παρονομαστής σε όλα τα επεισόδια είναι ότι πρόκειται για μια γενιά που μεγάλωσε με την οικονομική κρίση. Αυτή τη γενιά “τη χάσαμε”, γιατί υπάρχει πολλή οργή, θυμός, μίσος. Δεν φταίνε τόσο τα ίδια τα παιδιά, αλλά οι γονείς που γνωρίζουν τι κάνουν και αν δεν γνωρίζουν είναι ακόμα χειρότερο».

«Οι γονείς από τα 400 άτομα που προσήχθησαν διαμαρτυρήθηκαν, αλλά έπρεπε να βρουν τα παιδιά τους και να τους πουν ότι κάτι λάθος έκαναν. Ο πρώτος φταίχτης για μένα είναι η οικογένεια. Όχι μόνο η πολιτεία, οι σύλλογοι ή ο,τιδήποτε άλλο» τόνισε.

«Δεν φταίει το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, αυτά είναι αθλήματα. Είναι ευθύνη όλων μας. Το να κρατάει κάποιος φωτοβολίδα ή μαχαίρι σημαίνει ότι το έχει ξανακάνει. Αν δεν ξέρουν οι οικογένειες τι κάνουν τα παιδιά τους, είναι ακόμη χειρότερο. Πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα όλη η κοινωνία.  Έχει χαθεί η ηθική πυξίδα. Χάνουμε παιδιά σε άσχημες πράξεις» υπογράμμισε ο Αριστείδης Καμπανός.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη βία στα γήπεδα

Μία από τα ίδια… «ξαναζεσταμένα και ανεπαρκή» είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, αποφασίστηκε η διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες.

Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της super league 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας ενώ το μέτρο δύναται  να επεκταθεί και στα εντός έδρας  ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, έως τις 12 Φεβρουαρίου θα αξιολογηθεί το μέτρο και θα εξεταστεί εάν χρειάζεται η παράτασή του.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων.

  • Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και
  • Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
  • Επιπρόσθετα, μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024