Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρέντη: «Δεν έχει ποινικό παρελθόν, ρωτούσε συνέχεια για τον αστυνομικό» - Τι είπε ο 18χρονος στον δικηγόρο του

Ρέντη: «Δεν έχει ποινικό παρελθόν, ρωτούσε συνέχεια για τον αστυνομικό» – Τι είπε ο 18χρονος στον δικηγόρο του

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία

Στον ανακριτή οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Δευτέρας (11/12) ο 18χρονος, που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα, τραυματίζοντας σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό, στο Ρέντη.

Ο Απόστολος Λύτρας ανέλαβε την υπεράσπιση του δράστη, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, ενώ αναμένονται εξελίξεις, καθώς φαίνεται πως στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται και άλλα άτομα.

Ο γνωστός δικηγόρος επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής τον 18χρονο στη ΓΑΔΑ και είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση, κατά την οποία ο εντολέας του «ήταν σε κατάσταση σοκ», όπως είπε ο κ. Λύτρας

Ο νεαρός ρωτούσε συνέχεια για την υγεία του αστυνομικού και ισχυρίστηκε πως δεν έριξε μόνο αυτός φωτοβολίδα προς τον 31χρονο.

«Δικογραφία δεν έχω πάρει, οπότε είμαι σε δύσκολη θέση, δεν μπορώ να αναφερθώ σε πληροφορίες, αλλά γνωρίζω ότι έχει ομολογήσει», δήλωσε ο κ. Λύτρας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας

Και πρόσθεσε:«Αυτό που είπε σε μένα είναι ότι δεν έριξα μόνο εγώ φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό. Έπεσαν δυο φωτοβολίδες. Δεν ξέρουμε αν ο αστυνομικός τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα που έριξε ο 18χρονος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 18χρονος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και δεν έχει συλληφθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. «Βρέθηκε εκεί όπως βρέθηκαν κι άλλα πολλά άτομα, όσοι βρέθηκαν δεν είχαν εμπλοκή απλά επειδή βρέθηκαν εκεί», σημείωσε ο δικηγόρος.

«Ο 18χρονος είχε ξαναπάει σε αγώνα, αλλά δεν είχε ξαναβρεθεί σε επεισόδια, δεν έχει ποινικό παρελθόν», τόνισε ο συνήγορός του και συμπλήρωσε πως οι γονείς γνώριζαν μόνο ότι πάει στο γήπεδο.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024