Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρέντη: «Ένα λάθος έκανε, πρέπει να τον κρεμάσουμε;» - Νέες δηλώσεις του πατέρα του 18χρονου δράστη

Ρέντη: «Ένα λάθος έκανε, πρέπει να τον κρεμάσουμε;» – Νέες δηλώσεις του πατέρα του 18χρονου δράστη

Ο συλληφθέντας το πρωί της Δευτέρας (11/12) οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (14/12)

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του 18χρονου δράστη, που ομολόγησε την εμπλοκή του στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, την περασμένη Πέμπτη (7/12) στο Ρέντη.

Ο νεαρός το πρωί της Δευτέρας (11/12) οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (14/12) στις 11:00 το πρωί.

Ο πατέρας του δράστη προχώρησε σε δηλώσεις και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι παρέσυραν τον γιο του, ενώ τόνισε ότι πρέπει να τιμωρηθεί, αν έχει όντως πετάξει τη φωτοβολίδα.

«Όποιος το έχει κάνει να τιμωρηθεί. Το έκανε το παιδί μου, να τιμωρηθεί. Δεν το έχει κάνει το παιδί μου; Να βρεθεί η αλήθεια. Τα παρασέρνουν», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ANT1.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο 18χρονος δεν είναι οργανωμένος: «Κι εγώ πήγαινα με τη γυναίκα μου στο γήπεδο. Τώρα ήρθαν κάτι φίλοι τους από Καρδίτσα και πήγαν στο βόλεϊ. Πού έμπλεξαν, τι έκαναν; Τι να σας πω είναι πολύ καλό παιδί. Και σχολείο πήγαινε και δούλευε, σε τεχνική σχολή, τι να σας πω έχω πέσει από τα σύννεφα».

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία

Επίσης, ο πατέρας του δράστη σημείωσε ότι μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο άλλος του γιος: «Τα παρέσυραν. Για πες να έχεις ένα παιδί 18 ετών και να έχει μπλέξει, δεν ξέρω εγώ το παιδί μου;».

Στη συνέχεια, περιέγραψε το δράμα της οικογένειας λέγοντας πως έχουν χάσει ένα παιδί σε τροχαίο πριν από 11 χρόνια.

«Για φαντάσου να έχεις δύο παιδιά το ένα στο χώμα και το άλλο στη φυλακή; Αν το έκανε το παιδί μου να τιμωρηθεί. Έχω γίνει ρεζίλι. Ένα λάθος έκανε, πρέπει να τον κρεμάσουμε; Ένα λάθος έκανε, ένα, πού έμπλεξε», είπε χαρακτηριστικά και επέμεινε πως δεν είχε μαζί του φωτοβολίδες, λέγοντας ότι του την έδωσαν εκεί.

«Εκτός αυτού η φωτογραφία που έδωσαν δεν είναι ίδια, είχε μια πορτοκαλί μού είπε ο γιος μου, πιο μικρή. Έτυχε και την πήρε. Αν την πήρε και δεν του έκοψε είναι βλάκας. Τι είναι έξυπνος; Είναι σαν να έχει πεθάνει και δεύτερο παιδί. Η μητέρα του είναι χάλια. Ζήτησε συγγνώμη (σ.σ. ο 18χρονος) και έκλαιγε μαζί με τον αδερφό του», κατέληξε.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024