Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα χέρια των Κυπρίων δύο Ιρανοί - Ύποπτοι για σχέδια επιθέσεων κατά ισραηλινών

Στα χέρια των Κυπρίων δύο Ιρανοί – Ύποπτοι για σχέδια επιθέσεων κατά ισραηλινών

Άμεσες επαφές με τους Φρουρούς της Επανάστασης είχαν οι δύο Ιρανοί

Στα χέρια των κυπριακών αρχών βρίσκονται δύο Ιρανοί, οι οποίοι ανακρίνονται για τον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών που ζουν στη Κύπρο. Τα δύο άτομα πιστεύεται πως βρίσκονταν στα αρχικά στάδια της συλλογής πληροφοριών για πιθανούς ισραηλινούς στόχους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής Κύπρου, οι δύο Ιρανοί βρίσκονταν σε επαφή με ένα από τα πρόσωπα που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης. Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην διαδικασία απέλασης τους, ενώ ένας ανώτερος Κύπριος αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει όλα όσα έχουν γίνει, επικαλούμενος την πολιτική σε θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

Σημειώνεται δε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι τον περασμένο Ιούνιο απετράπη μια ιρανική επίθεση εναντίον ισραηλινών στόχων στην Κύπρο. Με την σειρά της, η Τεχεράνη αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από οποιοδήποτε υποτιθέμενο σχέδιο επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο.

Την είδηση επιβεβαίωσε το Ισραήλ

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Μοσάντ, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, βοήθησε την Κύπρο για την ματαίωση μιας επίθεσης με εντολή του Ιράν κατά Ισραηλινών και Εβραίων πολιτών στη νήσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέροντας ότι ο αριθμός παρόμοιων προσπαθειών έχει αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Το Ισραήλ “προβληματίζεται” από αυτό που βλέπει ως χρήση από το Ιράν της κατεχόμενης, αλλά και ελεγχόμενης από την Τουρκία Βόρειας Κύπρου “τόσο για τρομοκρατικούς σκοπούς, όσο και ως μιας επιχειρησιακής και διαμετακομιστικής περιοχής”, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Ασράφ Αλ-Κούντρα δήλωσε ότι δεν «υπάρχει ασφαλές μέρος πουθενά στη Λωρίδα», ενώ η πείνα θερίζει, όπως σημειώνει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Αραβικές χώρες, ανάμεσά τους και το Κατάρ, ζητούν από τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός μέχρι το Ραμαζάνι μετά τη νέα αποτυχία για ψήφισμα για εκεχειρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024