Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός από ισραηλινά πυρά 17χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη

Νεκρός από ισραηλινά πυρά 17χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί περαιτέρω μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 17χρονο Παλαιστίνιο στην πόλη Αζούν της Καλκίλια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, την Κυριακή.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί περαιτέρω μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώνουν αμάχους, ακόμη και ανήλικους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.

Πυροβόλησαν Παλαιστίνιο με νοητική υστέρηση

Λίγες ημέρες νωρίτερα, έδειξαν το χειρότερό τους πρόσωπο όταν πυροβόλησαν εν ψυχρώ έναν Παλαιστίνιο με νοητική υστέρηση.

Συγκεκριμένα, ο Τάρεκ Αμπού Αμπέντ, άτομο με νοητική υστέρηση και γνωστός στους φίλους και την οικογένειά του ως «Ghazzawi», πήγαινε στο σπίτι του την περασμένη Τρίτη όταν τον σταμάτησαν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και του ζήτησαν τα στοιχεία του, σύμφωνα με όσα είπε ο αδελφός του Τάρεκ, Ντία αμπού Αμπέντ, στο CNN τηλεφωνικά.

«Όποιος συναντήσει τον Tarek μπορεί να καταλάβει αμέσως ότι έχει ειδικές ανάγκες», δήλωσε ο Ντία Αμπού Αμπέντ. «Ο εγκέφαλός του λειτουργεί όπως ενός παιδιού».

Όταν ο Τάρεκ είπε στους άνδρες ότι δεν είχε ταυτότητα και πλησίασε προς τον έναν να του μιλήσει, ένας στρατιώτης τον πυροβόλησε στο πόδι, σύμφωνα με τον αδελφό του και το σχετικό βίντεο.

Το βίντεο, το οποίο έχει γυριστεί σχετικά κοντά στο περιστατικό, φαίνεται να δείχνει τις στιγμές αφού ο Τάρεκ δήλωσε ότι δεν είχε ταυτότητα.

Δείχνει τρεις άνδρες με στρατιωτικές στολές να στέκονται πάνω από έναν άνδρα που είναι γονατισμένος, και δίπλα σε έναν άνδρα με κόκκινο πουκάμισο, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον Ντία ως φίλος του Τάρεκ.

Οι άνδρες είχαν τα τουφέκια τους στραμμένα προς τον Τάρεκ Αμπού Αμπέντ και ακούγονται φωνές. Ο Αμπού Αμπέντ φαίνεται να προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος, ενώ αρκετοί κάτοικοι της περιοχής τον παρακολουθούν. Στη συνέχεια σηκώνεται και πλησιάζει έναν από τους άνδρες, φαινομενικά ταραγμένος. Στη συνέχεια, ένας δεύτερος άνδρας πλησιάζει τον Αμπού Αμπέντ από πίσω.

Ακούγεται ένας πυροβολισμός και ο Αμπού Αμπέντ πέφτει στο έδαφος. Στριφογυρίζει από τον πόνο, καθώς δύο από τους άνδρες συνεχίζουν να τον σημαδεύουν με τα όπλα τους.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024