Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε Αυστρία, Πολωνία και Ρουμανία οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες στην ΕΕ - Η θέση της Ελλάδας

Σε Αυστρία, Πολωνία και Ρουμανία οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες στην ΕΕ – Η θέση της Ελλάδας

Αποκαλύφθηκαν τα πιο ευτυχισμένα έθνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη χώρα μας να βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη.

Στην πατρίδα του Μότσαρτ είναι οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την Eurostat. Η Αυστρία συγκεντρώνει συνολικά 7,9 στα 10 στην ετήσια δημοσίευση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας που μετρά τους «δείκτες ποιότητας ζωής».

Η χώρα στο νότιο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης που βρίσκεται στις Ανατολικές Άλπεις είναι μια είναι μια εύπορη χώρα οπότε η πρωτιά δεν αποτελεί έκπληξη. Οι χώρες όμως που ακολουθούν σίγουρα συγκαταλέγονται στις εκπλήξεις καθώς πρόκειται για την Πολωνία και τη Ρουμανία. Πρόκειται για σαφώς φτωχότερα έθνη γεγονός που δείχνει πως η ικανοποίηση από τη ζωή δεν βρίσκεται χρήματα. Στη βαθμολογία συγκεντρώνουν 7,7 στα 10 όσους και η Φινλανδία που καταλαμβάνει επίσης τη δεύτερη θέση.

Κατρακύλα για τη  Γερμανία

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, στις χώρες με τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους, μια ακόμα χώρα που αποτελεί έκπληξη είναι η Γερμανία. Ενώ έχει μία από τις ισχυρότερες οικονομίες μεταξύ των «27» κρατών – μελών της ΕΕ τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά.

Ο Γερμανός καγκελάριος

Το 2021, η βαθμολογία της ήταν 7,1. Τα νεότερα στοιχεία (2022) δείχνουν ότι έχει πέσει μόλις στο 6,5. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση από το τέλος της κατάταξης, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία. Η βαλκανική χώρα ήταν η μόνη από τις «27» που συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία κάτω από 6 στα 10.

Η κλίμακα κυμαίνεται από το μηδέν – απόλυτη δυσαρέσκεια – έως το δέκα – που σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Σε όλα τα κράτη μέλη, η ικανοποίηση από τη ζωή αυξήθηκε παράλληλα με το επίπεδο εκπαίδευσης. Ο τόπος διαμονής έχει επίσης τη σημασία του αν και τα ευρήματα δεν είναι «καθαρά».

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας

Στη Μάλτα, την Αυστρία, τη Φινλανδία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία και το Λουξεμβούργο οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών δήλωσαν ελαφρώς πιο ευτυχισμένοι. Αντιθέτως, στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, τη Σλοβακία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, τη Γερμανία και τη Σλοβενία, οι κάτοικοι των πόλεων δήλωσαν ότι είναι πιο ευχαριστημένοι από τη ζωή τους.

Συνολικά, οι κάτοικοι των βόρειων και πολλών δυτικών περιοχών του μπλοκ τείνουν να είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους σε σχέση με τους κατοίκους των χωρών της Βαλτικής.

Όσοι ζουν κοντά στη Μεσόγειο και στα ανατολικά τμήματα της ΕΕ ήταν κυρίως πιο δυστυχισμένοι.

Χαμηλά στην κατάταξη η Ελλάδα

Χαμηλά στην κατάταξη η Ελλάδα.

Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, τρεις από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, κυμαίνονται γύρω στο 7,1 του μέσου όρου για την ήπειρο. Η Ελλάδα είναι τρίτη από το τέλος ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία και ισοβαθμώντας με τη Γερμανία (βαθμολογία 6,5). Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία (2021)  έχει απωλέσει 0,6 μονάδες.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024