Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με τον Άντονι Μπλίνκεν συναντάται ο Χακάν Φιντάν στις ΗΠΑ - Πρωτοβουλία ομάδας επτά ΥΠΕΞ για τη Γάζα

Με τον Άντονι Μπλίνκεν συναντάται ο Χακάν Φιντάν στις ΗΠΑ – Πρωτοβουλία ομάδας επτά ΥΠΕΞ για τη Γάζα

Ο Φιντάν μεταβαίνει στις ΗΠΑ ως μέλος της Ομάδας Επαφής για τη Γάζα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, βρίσκεται, σήμερα Παρασκευή, στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μία ημέρα μετά το ταξίδι του στην Αθήνα, όπου συνόδευσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταβαίνει στις ΗΠΑ ως μέλος της Ομάδας Επαφής για τη Γάζα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο σχήμα.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Χακάν Φιντάν θα έχει επιπλέον κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Στην Ομάδα Επαφής για τη Γάζα, εκτός από τον Τούρκο υπουργό, συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, της Αιγύπτου, της Ινδονησίας, του Κατάρ, της Νιγηρίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας. Οι επτά υπουργοί Εξωτερικών θα μεταβούν το Σάββατο στον Καναδά.

Να πείσουν τις ΗΠΑ να αλλάξει στάση, προσδοκά ο Ερντογάν

Να σημειωθεί πως, κατά την πτήση της επιστροφής του από την Αθήνα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην ομάδα αυτή, λέγοντας πως ελπίζει «η ομάδα των ‘επτά’ να αποκομίσει αποτελέσματα όσον αφορά στον τερματισμό της στάσης των ΗΠΑ υπέρ του Ισραήλ σχετικά με τα γεγονότα στη Γάζα. Με αυτό το αποτέλεσμα, μπορούν να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για ειρήνη», σημείωσε μάλιστα.

Όσο για την επίσκεψη Φιντάν στον Καναδά, ο πρόεδρος της Τουρκίας την συνέδεσε και με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι ο Καναδάς επιμένει σε αυτό το θέμα.

Πάντως, δεν παρέλειψε να τονίζει ότι ο Καναδάς έχει επιβάλει περιορισμούς στην πώληση των καμερών που χρειάζεται η Τουρκία για να τις ενσωματώνει στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024