Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπλίνκεν: Χάσμα μεταξύ των προθέσεων του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους και των αποτελεσμάτων

Μπλίνκεν: Χάσμα μεταξύ των προθέσεων του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους και των αποτελεσμάτων

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ των προθέσεων και των πράξεων του Ισραήλ σ' ό,τι αφορά στην προστασία των αμάχων από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Παραμένει το χάσμα μεταξύ της πρόθεσης του Ισραήλ να προστατεύει αμάχους και των αποτελεσμάτων στο πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, έκρινε χθες Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, υπογραμμίζοντας ότι ο Λευκός Οίκος έχει συνεχώς επαφές με την ισραηλινή κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αλλα είπα «όταν βρέθηκα εκεί» και άλλα γίνονται…

«Παραμένει επιτακτική ανάγκη να δώσει το Ισραήλ προτεραιότητα στην προστασία του άμαχου πληθυσμού. Αλλά παραμένει το χάσμα μεταξύ αυτού ακριβώς που είπα όταν βρέθηκα εκεί, της πρόθεσης (σ.σ. του Ισραήλ) να προστατεύσει αμάχους, και των πραγματικών αποτελεσμάτων που βλέπουμε στο πεδίο», είπε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Evelyn Hockstein) που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον στην Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Χιλιάδες θύματα μεταξύ των αμάχων

Φαίνεται πως οι μέρες που το Ισραήλ μπορούσε να επαναπαύεται στην αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ στη διαχείριση της σύγκρουσης με τη Χαμάς, έχουν παρέλθει καθώς οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν προκαλέσει χιλιάδες θύματα μεταξύ των αμάχων.

Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε σε ισραηλινούς αξιωματούχους του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου της χώρας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πίστευε πως η σύγκρουση πρέπει να τελειώσει σε εβδομάδες, όχι σε μήνες.

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν καμία εγγύηση, αλλά εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην κανονικότητα, ιδιαίτερα για να μην πληγεί η χώρα οικονομικά (περισσότερα εδώ).

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024