Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Η υπεράσπιση της Γάζας σημαίνει υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης, της Τουρκίας

Ερντογάν: Η υπεράσπιση της Γάζας σημαίνει υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης, της Τουρκίας

«Ο Νετανιάχου, ο οποίος είναι ο χασάπης της Γάζας, πέρα από εγκληματίας πολέμου, θα κριθεί σίγουρα ως χασάπης της Γάζας, όπως ακριβώς κρίθηκε κι ο Μιλόσεβιτς», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με «χασάπη» και εν δυνάμει κατακτητή κι άλλων μουσουλμανικών περιοχών παρομοίασε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι είναι ανάγκη να προστατεύσει τη Γάζα, γιατί ο ισραηλινός πρωθυπουργός έχει επεκτατικές βλέψεις και για άλλα μουσουλμανικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Μιλώντας στην 39η Υπουργική Σύνοδο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (COMCEC) στην Κωνσταντινούπολη (φωτογραφία, επάνω, από Murat Kula/AA), ο τούρκος πρόεδρος παρομοίασε τον Νετανιάχου με τον γιουγκοσλάβο ηγέτη, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, χαρακτηρίζοντάς τον και πάλι «χασάπη».

Η προστασία της Γάζας αποτελεί ζήτημα ασφάλειας της ίδιας της Τουρκίας

«Ο Νετανιάχου, ο οποίος είναι ο χασάπης της Γάζας, πέρα από εγκληματίας πολέμου, θα κριθεί σίγουρα ως χασάπης της Γάζας, όπως ακριβώς κρίθηκε κι ο Μιλόσεβιτς», είπε.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η προστασία της Γάζας αποτελεί ζήτημα ασφάλειας της ίδιας της Τουρκίας και ότι πρέπει να προστατευτεί όπως όλες οι μουσουλμανικές πόλεις της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης.

«Ως ισλαμικός κόσμος, είναι καθήκον όλων μας να μην αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή γης στη Γάζα στο κατοχικό Ισραήλ. Πρέπει να το κάνουμε αυτό όχι μόνο για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα και την Παλαιστίνη, αλλά και για τη δική μας ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα.

»Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτοί που καταλαμβάνουν σήμερα τη Γάζα, αύριο θα ρίξουν τα μάτια τους και σε άλλα μέρη. Για την ακρίβεια, δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να κρύβουν πλέον αυτές τις προθέσεις.

«Ο χασάπης της Γάζας»

»Ο Νετανιάχου, ο χασάπης της Γάζας, αποκάλυψε ο ίδιος μπροστά στις κάμερες ότι το θέμα δεν είναι η Γάζα ή η Ραμάλα, αλλά η επιδίωξη επεκτατικών στόχων.

»Επομένως, η υπεράσπιση της Γάζας και της Παλαιστίνης σήμερα σημαίνει υπεράσπιση της Μέκκας, της Μεδίνας, της Κωνσταντινούπολης, της Βηρυτού, της Βαγδάτης και άλλων ισλαμικών πόλεων μαζί με την Ιερουσαλήμ.

»Αν περιμένουμε να φτάσει η φωτιά, ο πόνος και ο θρήνος στην εστία μας, Θεός φυλάξοι, αυτή η φωτιά θα έρθει σίγουρα στο σπίτι μας μια μέρα», προειδοποίησε ο τούρκος πρόεδρος.

Η ισλαμοφοβία εξαπλώνεται σαν πανούκλα

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του μεταναστευτικού πληθυσμού, υφίστανται καθημερινά ξενοφοβικές, ρατσιστικές, διακρίσεις και αντιισλαμικές συμπεριφορές, κατά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έβαλε ξανά κατά της Δύσης, προκαλώντας συναισθήματα μισαλλοδοξίας.

«Ταπείνωση» των μεγάλων δυνάμεων

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις και οι απειλές κατά των περιουσιών και των τζαμιών των πολιτών μας που ζουν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Ενώ η ισλαμοφοβία εξαπλώνεται σαν πανούκλα στον δυτικό κόσμο, δυστυχώς οι κυβερνήσεις δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο», δήλωσε.

«Η ταπείνωση που έχουν υποστεί οι μεγάλες δυνάμεις, από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ, οι οποίες υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, είναι πολύ σοβαρή.

»Μπορεί οι Παλαιστίνιοι να είναι αυτοί των οποίων το σώμα πεθαίνει στις ισραηλινές επιθέσεις, αλλά οι περισπούδαστες συμβάσεις, οι διακηρύξεις και οι αρχές που κάθε άτομο, θεσμός και χώρα μάς εναπόθεταν περήφανα μπροστά μας υποστηρίζοντας ή σιωπώντας απέναντι στο Ισραήλ ή υποστηρίζοντας αυτόν τον διωγμό, αυτές είναι που έχουν καταρρακωθεί», υποστήριξε.

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024