Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προσφέροντας ένα ποτήρι νερό στον οργανισμό μας

Προσφέροντας ένα ποτήρι νερό στον οργανισμό μας

Οι μεγάλες αλήθειες που κρύβονται πίσω από μία φαινομενικά απλή καθημερινή κίνηση

Μεγάλωσα ακούγοντας τη μητέρα μου να λέει, «έχω δυο παιδιά και όταν γεράσω θα έχω κάποιον να μου φέρει ένα ποτήρι νερό». Κάποτε μου ακούγονταν γραφικό, όμως, έφτασε η στιγμή που έμαθα πως πίσω από τα «γνωμικά» της μαμάς, κρύβονται μεγάλες αλήθειες για τη ζωή, όπως ότι ένα ποτήρι νερό είναι ίσως η πιο σπουδαία κίνηση φροντίδας προς τους άλλους, αλλά και τον εαυτό μας.

Γιατί ένα ποτήρι νερό είναι μία κίνηση φροντίδας για την υγεία μας;

Αρχικά, είναι σημαντικό να αναφέρω πως το μεγάλο μάθημα, μου το έδωσε η ίδια η δίψα μου. Βλέπεις, για χρόνια άνηκα σε αυτούς που ξεχνούν να πιουν νερό και δεν ενυδατώνονται επαρκώς μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να έρχομαι αντιμέτωπη με δυσάρεστα, ανεξήγητα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους και ενοχλητικές κράμπες που δεν ήξερα από πού προέρχονται.

Θέλοντας να βρω, λοιπόν, την πηγή του προβλήματος, για να το ξεπεράσω, άρχισα να ψάχνω κάτι το οποίο μέχρι τότε δεν με είχε απασχολήσει ιδιαίτερα, δηλαδή τη σημασία του νερού στη ζωή μας. Πού με οδήγησε η αναζήτησή μου; Σε μερικά σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία μου αποκάλυψαν τη σημασία του νερού στη ζωή μου. Βλέπεις, το νερό είναι το βασικότερο συστατικό στο ανθρώπινο σώμα, αφού μεταφέρει τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες στο εσωτερικό του οργανισμού, προστατεύοντας τους ιστούς και τα ζωτικά όργανα, ενισχύοντας τον μεταβολισμό και βοηθώντας στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Επίσης, το νερό είναι ο «σύμμαχός» μας στην αποβολή τοξινών και άχρηστων ουσιών από το σώμα, περιορίζοντας τις φλεγμονές και ενισχύοντας τη φυσική άμυνά μας.

Ωστόσο, ήξερες πως όταν έχουμε ανάγκη ένα ποτήρι νερό, στην πραγματικότητα έχουμε ανάγκη πολλά περισσότερα; Εγώ, πάντως, ούτε που το φανταζόμουν, για αυτό με άφηνα να διψώ και να πονοκεφαλιάζω σχεδόν καθημερινά. Πώς άλλαξε αυτό; Μαθαίνοντας μέσα από την αναζήτησή μου πως όταν νιώθουμε το αίσθημα της δίψας -που καλό θα ήταν να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο-, ο οργανισμός μας δεν χρειάζεται μόνο το νερό, αλλά και τα πολύτιμα, θρεπτικά μέταλλα που αυτό περιέχει. Ποια είναι αυτά τα μέταλλα;

Κι όμως, το ασβέστιο (Ca) και το μαγνήσιο (Mg) είναι οι φυσικοί ηλεκτρολύτες που χρειάζεται να λαμβάνουμε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσω του νερού, ώστε ο εγκέφαλος, η καρδιά, τα μάτια, το ανοσοποιητικό σύστημα και οι μύες μας να λειτουργούν σωστά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο πονοκέφαλος, η δυσκολία στη συγκέντρωση και οι κράμπες στους μύες, είναι μόνο μερικά από τα σημάδια που στέλνει ο οργανισμός, για να μας προειδοποιήσει πως χρειάζεται επειγόντως ένα ποτήρι νερό.

Το μαγνήσιο (Mg) που ανήκει στην ομάδα των αλκαλικών γαιών, ενισχύει τον μεταβολισμό, τη μυϊκή και την καρδιαγγειακή μας υγεία, ενώ το ασβέστιο (Ca) ωφελεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και βοηθά στη διατήρηση μίας φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε πως ένα νερό πλούσιο σε μέταλλα, όπως είναι το AQUA Carpatica, αξίζει σίγουρα μία θέση στην καθημερινότητά μας. Τι είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα;

Η γεωλογική δομή που περιβάλλει την πηγή από όπου πηγάζει, το γεγονός πως είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, ακριβώς επειδή παράγεται από επιλεγμένες πηγές μεταλλικών νερών, όπως η προστατευόμενη πηγή Paltinis, με φυσικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και σημαντική περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, όπως το ανθρακικό ασβέστιο (CaCO3) και το ανθρακικό μαγνήσιο (MgCO3). Επίσης, το φυσικώς ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica έχει μη ανιχνεύσιμα επίπεδα νιτρικών (NO3), ακριβώς επειδή αναβλύζει σε μία παρθένα περιοχή, ανέγγιχτη από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανική δραστηριότητα. Συνεπώς, είναι πολύ πιο ευεργετικό από ένα σοδόνερο.

Πιο συγκεκριμένα, το σοδόνερο δεν περιλαμβάνει στη σύστασή του, ούτε φυσικούς ηλεκτρολύτες, ούτε πολύτιμα μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού μας. Επίσης, η τεχνητή προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ενός σοδόνερου μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό μας σύστημα, καθώς ενισχύει την παραγωγή ανθρακικού οξέος στο στομάχι μας.

Ποιο είναι, λοιπόν, το μάθημα ζωής που αξίζει να κρατήσεις και να κάνεις πράξη στην καθημερινότητά σου; Η απάντηση κρύβεται στα λόγια της μητέρας μου, δηλαδή σε ένα ποτήρι νερό το οποίο είναι τόσο απλό, καθημερινό αλλά και τόσο πολύτιμο ταυτόχρονα, ειδικά όταν αυτό το νερό είναι το φυσικώς αλκαλικό AQUA Carpatica, το «Αγνότερο Νερό της Φύσης» με την απαλή, καθαρή και απαράμιλλη γεύση του. Διότι, όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν αλλάξουν οι εποχές και ο κόσμος γύρω μας, το νερό θα παραμένει ένα ζωτικό συστατικό, μία απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει η ζωή να κυλά, όπως επιθυμούμε να κυλά η ζωή μας.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024