Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024 - Έμειναν 90

Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024 – Έμειναν 90″ ως τα μεσάνυχτα

Πόλεμοι, γεωπολιτικές κρίσεις, πυρηνικά όπλα και κλιματική κρίση κινούν τους δείκτες - Είναι το πιο κοντινό σημείο που έχει φτάσει ποτέ πριν από τα μεσάνυχτα

Tο… τέλος του κόσμου θα έρθει το 2024, σύμφωνα με το Ρολόι της Αποκάλυψης (Doomsday Clock), όπως δημοσιεύεται στην βρετανική “Mirror”.

Ορατό το τέλος του κόσμου το 2024

Σημειώνεται συγκεκριμένα ότι «το τέλος έρχεται» μετά από χρόνια πολέμων και φυσικών καταστροφών με την πλέον καθοριστική να είναι εκείνη του 2023. Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι το 2024 ύστερα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πολέμους, πολιτικό χάος και φυσικές καταστροφές, η κατάσταση θα είναι τόσο δραματική που θα οδηγήσει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους και του ζωικού βασιλείου.

Πιο κοντά από ποτέ σήμερα οι δείκτες στα μεσάνυχτα του «Doomsday Clock»

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες τα τελευταία χρόνια, έχουν φτάσει τους δείκτες πιο κοντά από ποτέ στα μεσάνυχτα του Ρολογιού της Αποκάλυψης, σε απόσταση 90 δευτερολέπτων. Οι δείκτες του κινούνται όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα, με τη χρονική αυτή στιγμή vα αντιπροσωπεύει το σημείο στο οποίο η Γη γίνεται «ακατοίκητη». Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, είτε θα υπάρξει κάποιος πυρηνικός πόλεμος ή μια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει τους κατοίκους του πλανήτη, σχολιάζεται στο εν λόγω άρθρο.

Οι δείκτες του ρολογιού χτυπούν όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα, το σημείο δηλαδή στο οποίο όταν οι δείκτες ευθυγραμμιστούν, αυτό θα σημαίνει ότι συνέβη ένα τρομερό γεγονός για την ανθρωπότητα, που θα καθορίσει τη ζωή των έμβιων όντων στον πλανήτη. Ενημερώνεται ετησίως από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bulletin of Atomic Scientists που εδρεύει στο Σικάγο και το ρολόι παρακολουθεί τις απειλές από γεωπολιτικές εντάσεις, την κλιματική κρίση και όπλα μαζικής καταστροφής για την ανθρωπότητα.

Τα γεγονότα που καθορίζουν πώς κινούνται οι δείκτες

Πέρυσι για παράδειγμα, γεγονότα όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να συνέβαλαν στην πρόοδο του ρολογιού – αλλά τα τελευταία χρόνια το ρολόι κινείται και με βάση την απειλή της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως. Το Συμβούλιο Επιστήμης και Ασφάλειας του Bulletin προειδοποίησε ότι ο κόσμος έχει εισέλθει σε «μια εποχή άνευ προηγουμένου κινδύνου», κυρίως λόγω της «υπερβολικά» επικίνδυνης πυρηνικής κατάστασης που διαδραματίζεται στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Στις 24 Ιανουαρίου του2023, το Bulletin of Atomic Scientists έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock. Το ρολόι απέχει πια 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό σημείο από το 1947. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά (2024) μπορεί να μην χρειαστούν πολλές συνταρακτικές ενέργειες για να οδηγηθεί ο πλανήτης σε καταστροφή.

Τι είναι το Doomsday

Το ρολόι «Doomsday» είναι μία συμβολική κατασκευή που χρονολογείται από τις πρώτες μέρες του Ψυχρού Πολέμου και καθιερώθηκε το 1947 από τους επιστήμονες και τους μηχανικούς του «Manhattan Project» που συνδέονταν στενά με την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.

Από τότε που οι επιστήμονες κατασκεύασαν τις πρώτες πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία να παρακολουθούν πόσο πλησίαζε στο τέλος της ανθρωπότητας.

Απομακρύνθηκαν οι δείκτες όταν έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος

Η αρχική θέση του Ρολογιού της Αποκάλυψης ήταν τα 7 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το 1947. Το 1953, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΣΣΔ δοκίμαζαν τους πυρηνικούς πυραύλους τους, οι δείκτες των ρολογιών ανέβηκαν σε μόλις δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Οι δείκτες ήταν πιο απομακρυσμένοι από ποτέ την Ημέρα της Κρίσης το 1991, όταν έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος επίσημα και τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ρωσία υπέγραψαν τη Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων, η οποία είδε τους δείκτες να σταματούν στα 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Όπως γίνεται τα τελευταία αρκετά χρόνια, στις 24 Ιανουαρίου του 2023, το «Bulletin of Atomic Scientists» έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock. Πλέον, το ρολόι βρίσκεται τώρα 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό από το 1947. Αυτό σημαίνει ότι, η επόμενη χρονιά «μπορεί να είναι και η τελευταία της ανθρωπότητας και να αντιμετωπίσουμε τόσο πολλά δεινά στον πλανήτη που θα οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024