Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Οι πολιτικές των ΗΠΑ αυξάνουν τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών

Ρωσία: Οι πολιτικές των ΗΠΑ αυξάνουν τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών

Επιθετική η Δύση προς τη Ρωσία, αλλά εμείς παραμένουμε πιστοί στο πυρηνικό δόγμα μας, λέει ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, υποστήριξε σήμερα ότι οι «καταστροφικές» πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους αυξάνουν τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά, χημικά ή βιολογικά όπλα.

«Η φυσική συνέπεια των καταστροφικών πολιτικών των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η επιδείνωση της παγκόσμιας ασφάλειας», δήλωσε ο Πατρούσεφ, στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο πυρηνικός κίνδυνος αυξάνεται – Το διεθνές καθεστώς ελέγχου των όπλων έχει υπονομευθεί»

«Αυξάνεται ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα», υποστήριξε ο Πατρούσεφ.

«Το διεθνές καθεστώς ελέγχου των όπλων έχει υπονομευθεί», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πατρούσεφ, το Κρεμλίνο τόνισε πως η Δύση έχει καταδείξει την επιθετική συμπεριφορά της έναντι της Ρωσίας, αλλά πρόσθεσε πως, σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά όπλα, η Μόσχα έχει το πυρηνικό δόγμα της και αυτό δεν έχει αλλάξει.

«Ο Πατρούσεφ είναι ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας. Είναι μέρος του Κρεμλίνου. Και οι δηλώσεις του είναι δηλώσεις από το Κρεμλίνο», τόνισε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσο για τη Ρωσική Ομοσπονδία, έχουμε ένα δόγμα στο οποίο όλα αναφέρονται ξεκάθαρα. Δεν υπάρχουν αλλαγές. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από τον πρόεδρο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Τι περιλαμβάνει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας

Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, αφού ξεκαθαρίζεται ότι η Ρωσία «θεωρεί τα πυρηνικά όπλα ως μέσο αποκλειστικά για την αποτροπή», σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη χρήση τους.

Η πρώτη περίπτωση είναι να έχει λάβει «αξιόπιστα δεδομένα αναφορικά με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων με στόχο το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και/ή των συμμάχων της».

Η δεύτερη είναι ως απάντηση «στη χρήση πυρηνικών όπλων ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής από ένα αντίπαλο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και/ή των συμμάχων της».

Η τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με την «επίθεση από έναν αντίπαλο κατά κρίσιμων κυβερνητικών ή στρατιωτικών υποδομών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η διατάραξη των οποίων θα μπορούσε να υπονομεύσει τις ενέργειες στο πλαίσιο της απάντησης των πυρηνικών δυνάμεων».

Τέλος, χρήση πυρηνικών θα μπορούσε να αιτιολογηθεί εάν εκδηλωνόταν «επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους».

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024