Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φέρνοντας πίσω τις… Κυριακές (μας)

Φέρνοντας πίσω τις… Κυριακές (μας)

Κροτίδες, δακρυγόνα, αναβολές, δικαστήρια. Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε εύκολα να είναι ντοκιμαντέρ. Ποδόσφαιρο όμως…

Οριστικό λοιπόν. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, της οποίας ο «άγνωστος» πρόεδρος Πίτερ Φρόιντφελντ ακόμη δεν μας έχει κάνει την τιμή να περάσει από τα μέρη μας-άραγε πληρώνεται ή θα την πάθει και εκείνος όπως ο βοηθός του Γκουστάβο Πογέτ;-, αποφάσισε να μην ορίσει διαιτητές για την 14η αγωνιστική της Super League.

Και κάπως έτσι μόλις προέκυψε ένα ακόμη Σαββατοκύριακο δίχως πρωτάθλημα. Το πέμπτο από την αφετηρία μιας διαδρομής, αν δεν έχουμε χάσει το μέτρημα, σε μια χώρα που σταματά το ποδόσφαιρο ακόμη και για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης –συνέβη τον Οκτώβρη-!

«Πώς» και «πότε» θα καλυφθεί (και) αυτή η ιστορία; Κανείς δεν ξέρει. Σενάρια δίχως νόημα και σκοπό διακινούνται.

Πότε θα παίξουμε; Ενας Θεός ξέρει. Βλέπετε, πρόλαβε η ΕΠΟ και έπιασε «στασίδι» τον Γενάρη (10-17/1) έπειτα από την απόφαση της να αναβάλει δύο φορές την 6η φάσης του κυπέλλου, που ήταν να γίνει τέλη Οκτώβρη, «πέταξε» για τις 6-7 Δεκέμβρη και τελικά προσγειώθηκε του… χρόνου μιας και προέκυψε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Άρης.

Γιατί ανέβαλλε τότε η Ομοσπονδία; Γιατί μπορούσε, μιας και ακόμη δεν είχε βρει τηλεοπτικό πάροχο. Βρήκε ένα πρόσχημα (κάτι για την τύχη της δικαστικής υπόθεσης Πανθρακικός-Εθνικός) και τράβηξε λουκέτο. Εδώ δεν δίνει λογαριασμό για άλλα και άλλα. Πέρσι ανακοίνωσε τελικό σε τρεις διαφορετικές χώρες και επτά διαφορετικές πόλεις ως ότου οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης να «κανονίσουν» το «Πανθεσσαλικό». Εκεί θα κολλούσαν τα παλικάρια από το πάρκο Γουδή!

Κάποιοι λένε «θα παίξουμε 23 Δεκέμβρη», άλλοι να κάνουμε… boxing day –αυτή μας… μάρανε- στις 28/12. Έχουν σίγουρα τις καλύτερες προθέσεις. Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια, που φυσιολογικά θα προκύψει στην πορεία. Με δύο λόγια; Ότι μετά τους διαιτητές θα κάνουν «αποχή» και οι ποδοσφαιριστές: το έχουν καταλάβει σε μια Λίγκα που το 70-75% του δυναμικού της, αφορά «ξένους» που έχουν ήδη βγάλει εισιτήρια για τις πατρίδες τους, μιας και αυτό που ήξεραν είναι ότι το πρωτάθλημα σταματά στις 21/12;

Οι άδειες που μπορούν να δώσουν οι ομάδες στους ποδοσφαιριστές είναι στο διάστημα 22-28/12 (κάποιοι θα φύγουν μάλιστα απευθείας για το Κόπα-Άφρικα). Δεν είναι λοιπόν ούτε απλό, ούτε εύκολο να αλλάξει το καλεντάρι του Δεκέμβρη, ειδικά από τη στιγμή που η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι 3/1. Τότε που να μαστε καλά, θα επιστρέψουμε με κεκλεισμένων των θυρών Ολυμπιακός-ΑΕΚ! Γιατί κεκλεισμένων; Διότι όπως θα θυμούνται οι περισσότεροι είναι μέρος της τιμωρίας των Ερυθρόλευκων από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ναι, εκείνο που «διακόπηκε» στο 49΄ προκαλώντας μεταξύ άλλων αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και «μηδενισμό» των γηπεδούχων. Το ίδιο που έχει σήμερα πρώτο τον Παναθηναϊκό σε μια βαθμολογία όπου η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Ολυμπιακός έχουν κερδίσει περισσότερους βαθμούς στο γήπεδο από τους Πράσινους. Αυτό που θα μας πάει κάποια στιγμή όλους παρέα στην πόρτα του CAS. Μέχρι τότε; Ο Ολυμπιακός μπορεί να τιμωρηθεί ξανά. Ήδη κλήθηκε για τα γεγονότα της Κυριακής στο «Πανθεσσαλικό» εκεί που το ματς με τον Βόλο διακόπηκε για 54΄μιας και η Αστυνομία -«για να προστατέψει τους πολλούς» κατά τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη- διέθεσε όλο το… στοκ της σε δακρυγόνα!

Τέσσερις μήνες λοιπόν έπειτα από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου έχουμε: Πέντε Σαββατοκύριακα δίχως ποδόσφαιρο (εκ των οποίων μόλις τα τρία για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων).

Μια αγωνιστική Super League στον αέρα. Ένα ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ. Μια βαθμολογία που αλλιώς τα λέει εκείνη, και αλλιώς το γήπεδο.

Δύο δικαστικές αποφάσεις που κρίθηκαν από μια «συμπληρωματική έκθεση» αυτοαναίρεσης ενός διαιτητή β΄ διαλογής από την Ιταλία και από την ιατρική γνωμάτευση ενός ιδιωτικού νοσοκομείου. Μια προσφυγή στο CAS. Δύο αναβολές της 6ης φάσης του κυπέλλου. Δυο-τρεις ανοιχτές εισαγγελικές υποθέσεις για «διαφθορά», «χειραγώγηση» και άλλες δύσκολες λέξεις. Και όλα τα δακρυγόνα της Θεσσαλίας για όποιον θελήσει να βάλει τα κλάματα.

Εκρηκτικό το μείγμα, δεν αμφιβάλει κανείς. Μια χαρά σενάριο για ντοκιμαντέρ στο Netflix. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο όμως δεν είναι. Ας το έχουν κατά νου εκείνοι οι φοβεροί και τρομεροί τύπου που θα έφερναν πίσω τις Κυριακές μας και εκείνη η «υπουργάρα», ο Σταύρος Κοντονής που έβαλε πλάτη για το υπερθέαμα

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024