Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση στο Μπορντό: Αντιμέτωπος με «ανθρωποκτονία από αμέλεια» ο εστιάτορας

Θάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση στο Μπορντό: Αντιμέτωπος με «ανθρωποκτονία από αμέλεια» ο εστιάτορας

Η εισαγγελία του Μπορντό είχε ξεκινήσει έρευνα με βασικές κατηγορίες «την ανθρωποκτονία από αμέλεια και τους τραυματισμούς από αμέλεια λόγω σκόπιμης μη συμμόρφωσης».

Με κατηγορίες όπως «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και «πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων» θα παραπεμφθεί σε δίκη ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Tchin Tchin Wine Bar» στο Μπορντό της Γαλλίας, όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια 32χρονη Ελληνίδα έχασε τη ζωή της και άλλα δεκαπέντε άτομα αρρώστησαν, αφού έφαγαν σαρδέλες σε κονσέρβα, η οποία είχε επιμολυνθεί με την τοξίνη της αλλαντίασης.

Oι ποινές που επιβάλλονται κυμαίνονται από δύο έως πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο από 45.000 έως 600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 20 Minutes η εισαγγελία του Μπορντό είχε «αμέσως» ξεκινήσει έρευνα με βασικές κατηγορίες «την ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τραυματισμούς από αμέλεια λόγω σκόπιμης μη συμμόρφωσης σε υποχρέωση προσοχής που επιβάλλεται από νόμο ή κανονισμό, την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής άλλων, τη μη παροχή βοήθειας σε άτομο που κινδυνεύει και την πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων» κ.α.

Η εισαγγελία ζήτησε επίσης να τεθεί ο ιδιοκτήτης «υπό δικαστική επιτήρηση με απαγόρευση άσκησης, ως διευθυντής ή διαχειριστής, οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με την εστίαση».

Ο εστιάτορας τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση την Τρίτη, στο πλαίσιο της έρευνας για τη μόλυνση από αλλαντίαση τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Ένα από τα θύματα, ελληνικής υπηκοότητας, πέθανε στο σπίτι του στη Vincennes (Val-de-Marne) στις 12 Σεπτεμβρίου» και «τα άλλα δεκαπέντε θύματα εμφάνισαν διάφορες παθολογικές καταστάσεις», υπενθυμίζει η εισαγγελία.

Οι αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων και οι τεχνικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν «καθώς και οι πολλαπλές και σχολαστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Μπορντό» επέτρεψαν «να επισημανθούν διάφορες παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής από τον υπεύθυνο της επιχείρησης, ιδίως όσον αφορά την παρασκευή κονσερβοποιημένων προϊόντων βιοτεχνίας που πωλούνται σε πελάτες», ανέφερε ακόμα η εισαγγελία του Μπορντό.

Οι ποινές που επιβάλλονται κυμαίνονται από δύο έως πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο από 45.000 έως 600.000 ευρώ.

Η έρευνα «αποσκοπούσε επίσης στην ανασυγκρότηση της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών στις περιοχές του Μπορντό και του Παρισιού», προσθέτει η εισαγγελία. Οι έρευνες για την πτυχή αυτή της υπόθεσης «θα συνεχιστούν υπό την εποπτεία του ανακριτή».

Πού οφείλεται ο θάνατος της 32χρονης

Η ασφυξία φέρεται να είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας, που δηλητηριάστηκε από σαρδέλες στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» του Μπορντό και έπαθε αλλαντίαση, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV.

Το γαλλικό κανάλι αναφέρει ότι πρόκειται για προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή που αναφέρει ασφυξία.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024