Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο Σούνακ εκφράζει στον Νετανιάχου την απογοήτευσή του για την παύση της εκεχειρίας

Ισραήλ: Ο Σούνακ εκφράζει στον Νετανιάχου την απογοήτευσή του για την παύση της εκεχειρίας

Ο Σούνακ εξέφρασε στον Νετανιάχου την απογοήτευσή του για τη λήξη της εκεχειρίας, και οι δύο ηγέτες μαζί τις ανησυχίες τους για τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ (αριστερά, στη φωτογραφία του Reuters/Toby Melville, επάνω, με τον Νετανιάχου) επάνω εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάρρευση της παύσης των μαχών στη Γάζα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες Τρίτη με τον ομόλογό του του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Ο πρωθυπουργός μίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου το απόγευμα (της Τρίτης) . Εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάρρευση της παύσης των μαχών στη Γάζα, η οποία επέτρεψε την απελευθέρωση ομήρων», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Επείγουσες προσπάθειες» για ν’ απελευθερωθούν οι εναπομείναντες όμηροι

«Οι ηγέτες συζήτησαν τις επείγουσες προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι εναπομείναντες όμηροι θ’ απελευθερωθούν με ασφάλεια και για να επιτραπεί σε όσους βρετανούς πολίτες στη Γάζα να φύγουν», πρόσθεσε.

Σούνακ και Νετανιάχου εξέφρασαν αμφότεροι τις ανησυχίες τους για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ανησυχίες

«Οι ηγέτες εξέφρασαν τις κοινές ανησυχίες τους για τις αυξανόμενες επιθέσεις από τους ένοπλους Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα και επισήμανε την ανάπτυξη αυτή την εβδομάδα του HMS Diamond, ενός αντιτορπιλικού Τύπου 45 του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, για να ενισχύσει την αποτροπή στην περιοχή και να διατηρήσει απρόσκοπτη τη ροή των εμπορευμάτων».

Η Βρετανία καταδίκασε τις επιθέσεις στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα τη Δευτέρα και δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να εγγυάται την ασφαλή ναυτιλία στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024