Συνεχάρη την Περιφέρεια Αττικής ο Βασίλης Κικίλιας – Αφορμή η κατάσταση στο ρέμα Χαλανδρίου
Επαίνους απέσπασαν τα συνεργεία καθαρισμού της Περιφέρειας Αττικής για τον επιμελή καθαρισμό του ρέματος Χαλανδρίου.
Αυτοψία στο ρέμα Χαλανδρίου, το οποίο έχει καθαριστεί σε όλο του το μήκος (4,5 χλμ) από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, διενήργησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη και μηχανικούς του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Αττικής.
Ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα διενεργήσαμε αυτοψία στο ρέμα Χαλανδρίου, μετά από τη χθεσινοβραδινή βροχόπτωση, στα βόρεια προάστια δε έντονη βροχόπτωση. Κι αυτό για να δούμε πώς αντιδρά ένα ρέμα, το οποίο έχει καθαριστεί, στην πιθανότητα να έρθουν πάλι φερτά υλικά από το βουνό.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Αττικής, στην κυρία Αντιπεριφερειάρχη, στη Διευθύντρια και σε όλους τους ανθρώπους αυτούς που οργάνωσαν τον καθαρισμό του ρέματος.
Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα είναι σε μήκος 4,5χλμ., από εδώ μέχρι το Σησμανόγλειο. Είναι ένα σημαντικό έργο γιατί είναι μέσα στον αστικό ιστό και δείχνει ότι όταν θέλουμε, μπορούμε. Κι επειδή για εμάς, η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ’ όλα, με ικανοποίηση βλέπουμε ότι το ρέμα είναι καθαρό και παρότι έβρεξε- κι ενδεχομένως θα μπορούσε να φέρει φερτά ή να δημιουργηθούν προβλήματα- αυτό δεν έγινε. Δείχνει, λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε.
Τη συναντίληψη αυτή έχω και με το νέο Περιφερειάρχη, τον κ.Χαρδαλιά, με τον οποίο συναντήθηκα πριν από λίγες μέρες για όλα τα έργα υποδομής στην Αττική. Αυτή είναι η εποχή που πρέπει να προσέχουμε.
«Πάντα πρέπει να προβλέπουμε»

Θα συνεχίσουμε με τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου να διενεργούμε αυτοψίες και αυτό ορίζει ουσιαστικά και το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία το οποίο θα ψηφιστεί σε λίγες μέρες στη Βουλή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το οποίο μας απασχολεί. Για παράδειγμα, με την Περιφέρεια και τους Δήμους- των βορείων προαστίων καταρχάς- έχουμε μία συνάντηση τη Δευτέρα για τις πιθανές χιονοπτώσεις. Πάντα πρέπει να προβλέπουμε και να ερχόμαστε πιο νωρίς στο πρόβλημα να δούμε πώς και τι θα αντιμετωπίσουμε.
Άρα, μηχανήματα, γκρέιντερ, εκχιονιστικά, αλατιέρες, είναι ο τρόπος προετοιμασίας – θυμάστε την προηγούμενη εβδομάδα το κάναμε με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, τώρα με την Περιφέρεια και τους Δήμους στην Αττική και λίγο αργότερα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Θερμή παράκληση, χρειαζόμαστε τη συνδρομή και τη βοήθεια και των πολιτών. Να πω για ακόμη μια φορά: εκεί που βλέπουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, να επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία, με τους αρμόδιους. Αυτή είναι η δουλειά μας και η αποστολή μας, να ερχόμαστε πιο νωρίς από το πρόβλημα και να προσπαθούμε να συντονίσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε αυτό να αντιμετωπιστεί. Προσπαθούμε να το κάνουμε με την καλύτερη δυνατή ταχύτητα.
Εξηγώ για μία ακόμη φορά ότι τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, γενικά τα μεγάλα έργα, απαιτούν χρόνο, υπάρχουν διαδικασίες. Υπάρχει και μία άλλη εξουσία, η δικαστική εξουσία, Ελεγκτικό Συνέδριο, Συμβούλιο της Επικρατείας και θα επισκεφτώ την ηγεσία τους. Θερμή παράκληση- νομίζω εκπροσωπώντας και την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες- κατά το δυνατόν τα έργα αυτά, τα οποία είναι μέγιστης σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών, να ιεραρχούνται και να προτεραιοποιούνται, έτσι ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατό, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν ρωτήσετε και μιλήσετε με τους ανθρώπους της Περιφέρειας, με τους μηχανικούς και τους διευθυντές και την Αντιπεριφερειάρχη, θα σας πουν ότι υπάρχει πάντα μεγάλη αγωνία για το πότε και αν θα εγκριθούν αυτά τα έργα, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε από τα ρέματα της Αττικής. Ευχαριστώ πολύ.».
- «Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου»: Μια παράσταση για τη ζωή της πεζογράφου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (9/5): Πού θα δείτε τον τελικό της ΑΕΚ στο BCL και τα play out της Super League
- Από το Σίδνεϊ βρέθηκε άστεγος στη Μεταμόρφωση – Το τελευταίο μήνυμα του Ηλία Πανταζή πριν χαθούν τα ίχνη του
- Θρίλερ με το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα – Στις Ένοπλες Δυνάμεις η έρευνα για την κινητή βόμβα με τα εκρηκτικά
- Άννα Μαρία Βέλλη: Παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Άκη Σβολάκη – Οι φωτογραφίες του γάμου
- Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ – Κοντράρεται με την «πρωτάρα» Ρίτας για την κούπα του BCL
- Ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στο 5,4%, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια
- «Tο μπολάκι με τα κοσμήματα που το έχετε;» – Οι διάλογοι από τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442